Banner 980x90

Pārtrauc iepirkuma konkursu par tuneļa būvniecību Ogrē

Valmiera, 16.nov., LETA. Ogres novada pašvaldība pārtraukusi konkursu par tiesībām izbūvēt tuneli gājējiem un automašīnām zem dzelzceļa sliedēm, vēsta pašvaldības informācija.

Paziņojumā par konkursa pārtraukšanu kā iemesls norādīta nepiemērotas iepirkuma procedūras izvēle - proti, konkursa dialogs.

Konkursa dialoga procedūra tiek piemērota sarežģītiem līgumiem, piemēram, lieliem infrastruktūras projektiem, kuros iestāde nespēj sastādīt tehniskās specifikācijas jau no paša sākuma. Procedūra paredz, ka uzņēmumiem ir vismaz 37 dienas, lai izteiktu vēlēšanos piedalīties, un pie sarunu galda jāaicina vismaz trīs pretendenti. Pēc pārrunām pretendenti iesniedz savus galīgos piedāvājumus.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija, par attiecīgo konkursu sūdzības iesnieguši trīs uzņēmumi SIA "Skonto Būve", AS "LNK Industries" un AS "BMGS".

Tomēr, ņemot vērā, ka pašvaldība iepirkuma procedūru ir pārtraukusi, IUB Juridiskā departamenta direktores vietnieks Otto Daugulis norāda, ka birojs saņemtos iesniegumus neskatīs, un pieļauj, ka ar tiem saistītā lietvedība tiks izbeigta.

Sākotnējā sludinājumā prognozētā līgumsumma lēsta 10 miljonu eiro apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)