Banner 980x90

Pēc Ikšķiles novada Turkalnes ciema iedzīvotāju izteiktās vēlmes pievienoties Ogres novadam veiks iedzīvotāju aptauju

Rīga, 26.marts, LETA. Pēc tam, kad apmēram 50 Ikšķiles novada Turkalnes ciema iedzīvotāji parakstījuši atklātu vēstuli Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai ar aicinājumu ciematu pievienot Ogres novadam, Ikšķiles novada pašvaldība plāno veikt iedzīvotāju aptauju, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Publiskajā telpā ir nonākusi apmēram 50 Turkalnes iedzīvotāju parakstīta vēstule, kurā pausta vēlme turpmāk neatrasties Ikšķiles novada administratīvajā teritorijā, bet pievienoties Ogres novadam. Iedzīvotāji argumentējuši, ka ciematu ar Ogri šķir mazāks attālums nekā ar Ikšķili, turklāt liela daļa pakalpojumu tiek saņemta tieši Ogrē, nevis pašu novada administratīvajā centrā. Tāpat novada vadībai pārmesta neieinteresētība attīstīt ciematu, kas atrodas novada perifērijā.

"Respektējot demokrātiju un ikviena iedzīvotāja tiesības izteikties, Ikšķiles novada pašvaldība iecerējusi noskaidrot iedzīvotāju viedokli gaidāmās teritoriālās reformas jautājumā. Tas dos iespēju pašvaldībai paust vienotu novada vairākuma viedokli," norāda Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš (V), skaidrojot, ka demokrātija paredz vairākuma viedokļa respektēšanu.

Pašvaldība arī publiskojusi video, kurā domes vadītājs, reaģējot uz iedzīvotāju pārmetumiem par sliktu novada ceļu stāvokli, stāsta, ka pašvaldība savus grants ceļus pēdējos gados ir sakārtojusi un līdzīgi rīkoties aicinājusi arī valsti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)