Banner 980x90

PII "Taurenītis" rīko veselības nedēļu

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Madlienas pirmskolas izglītības iestādē (PII) ''Taurenītis'' šonedēļ norisinās Veselības nedēļa ''Esi vesels, esi drošs!''.

PII "Taurenītis" vadītāja Ingrīda Mārtiņa stāsta, ka katru gadu janvāra pēdējā nedēļa bērnudārzā veltīta veselības veicināšanai. "Šogad Veselības nedēļas tēma sakrīt arī ar gada tēmu dārziņā – drošību. Tāpēc šogad mazie audzēkņi apgūs ne tikai veselības priekšnoteikumus, bet uzzinās arī, kā pasargāt sevi, savus draugus un tuviniekus un kā rīkoties, lai justos droši dažādās dzīves situācijās," atzīstMārtiņa.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres novada pašvaldības pārstāvji, 25.janvārī, dienas tēma bija ziemas apģērbs. Īpaši ziemā, kad tik ļoti gribas doties uz kalnu, pikoties un celt sniegavīrus, nozīmīgi ir izvēlēties atbilstošu apģērbu, lai nesaaukstētos un nesaslimtu. Saistībā ar dienas tēmu mazie audzēkņi ieguva arī siltu zeķu pāri, ko sarūpējuši iestādes sadarbības partneri no Somijas, kuri dažādā veidā atbalsta ne tikai PII "Taurenītis", bet arī Madlienas vidusskolu.

Varam lepoties ar to, ka Latvijā ir četri pavisam atšķirīgi gadalaiki. 26.janvārī bērni uzzinās, kā justies drošam un veselam saskaroties ar dažādām dabas parādībām. Īpaši tiks uzsvērta drošība ziemā. Lāstekas, sniegs, ledus, aukstums, tās ir tikai dažas lietas, no kurām nākas uzmanīties mazajiem audzēkņiem ziemā ik dienu. Grupās tiks veikti dažādi eksperimenti ar sniegu un ledu. Tas tiks kausēts, tiks novērota agregātstāvokļu maiņa un tiks veikti dažādi citi eksperimenti.

Trešdiena, 27.janvāris, tiks veltīta Latvijas vērtīgajām dabas veltēm, kuras dod lielu ieguldījumu ikviena cilvēka veselībā- gan maza, gan liela. Sadarbībā ar bērnu vecākiem grupās bērni baudīs un degustēs dažādas zāļu tējas, medu, ķiplokus, ogas un dārzeņus. Mazie audzēkņi darinās pat ķiploku krelles.

Lai arī PII "Taurenītis" ziemas sporta spēles norisinājās jau 15.janvārī, tomēr sportisku aktivitāšu un svaiga gaisa nemēdz būt par daudz, tāpēc bērni dosies ārpus bērnudārza telpām, kur slēpos, brauks ar ragaviņām, pikosies. Protams, pirms tam audzinātājas ar bērniem pārrunās dažādus drošības jautājumus, kas saistās tieši ar sportiskām aktivitātēm brīvā dabā.

Nedēļas noslēgumā 5.-6.gadīgās grupas pārbaudīs iegūtās zināšanas viktorīnā "Esi gudrs - būsi vesels!".  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)