Banner 980x90

Porziņģis NBA debijā gūst 16 punktus; "Knicks" izcīna uzvaru

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Talantīgais latvietis Kristaps Porziņģis trešdien savā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) debijas mačā guva 16 punktus, tādējādi palīdzot viņa pārstāvētajai Ņujorkas "Knicks" komandai izcīnīt panākumu jaunās sezonas pirmajā spēlē.

"Knicks" trešdien izbraukumā ar 122:97 (27:23, 36:28, 27:22, 32:24) pieveica Milvoki "Bucks" klubu.

Porziņģis savu pirmo oficiālo spēli pasaules augstākajā līgā iesāka sākumsastāvā. Tiesa, Latvijas basketbolists pirmajā ceturtdaļā punktus neguva, Arī "Knicks" gandrīz visu pirmo spēles nogriezni aizvadīja iedzinējos, neizšķirtu 23:23 panākot vien minūti līdz ceturkšņa beigām.

Turpinājums Ņujorkas klubam padevās daudz veiksmīgāks, jo "Knicks" spēlētājiem izdevās gūt 11 punktus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 34:23. Nākamajās minūtēs mājinieki centās samazināt rezultāta starpību, taču "Knicks" prasmīgi saglabāja iekrāto punktu pārsvaru.

Pēc četrām nospēlētām minūtēm otrajā ceturtdaļā savus pirmos punktus guva arī Porziņģis, realizējot divpunktu metienu. Pirmā puslaika izskaņā latvietis realizēja arī septiņus no astoņiem soda metieniem, kopā iekrājot jau deviņus punktus.

Otrajā puslaikā "Knicks" turpināja palielināt rezultāta pārsvaru pār saviem pretiniekiem, bet Porziņģis guva vēl dažus punktus. Pirmais tālmetiens realizēts trešās ceturtdaļas vidū. Drīz pēc tam latvietis tika nomainīts, bet uz rezervistu soliņa pavadīja nepilnas astoņas minūtes. Pēc atgriešanās laukumā Latvijas basketbolists turpināja palielināt gūto punktu skaitu.

Porziņģis laukumā pavadīja 24 minūtes un 15 sekundes, kā laikā gūti 16 punkti un izcīnītas piecas atlēkušās bumbas. Latvietis realizēja divus no deviņiem divpunktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un deviņus no 12 soda metieniem. Tāpat Porziņģa kontā viena rezultatīva piespēle, bloķēts metiens un pārtverta bumba, kā arī trīs piezīmes un divas kļūdas.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 24 punktiem un septiņām bumbām zem groziem bija uz maiņu nākušais Deriks Viljamss, bet 20 gadus vecais Porziņģis dalīja komandas otra rezultatīvākā spēlētāja godu, jo tikpat iespēja arī Lengstons Galovejs.

Savukārt potenciālais "Knicks" līderis Karmelo Entonijs sameta 11 punktus. Šī bija vien ceturtā reize kopš Entonijs spēlē "Knicks", kad komanda uzvar, ja viņa metienu precizitāte ir zemāka par 30%.

Kopumā pirmajā macā daudz pārliecinošāk nospēlēja rezervisti, jo Porziņģa +/- punktu attiecība bija vien +1, Entonijam +4, bet tikai vienam sākumsastāva spēlētājam labāka.

"Bucks" rindās labāko sniegumu nodemonstrēja Gregs Monro, kura kontā bija 22 punkti un 14 bumbas zem groziem.

Turpinājumā ceturtdien "Knicks" savā laukumā cīnīsies ar Atlantas "Hawks" komandu, kas savā pirmajā mačā otrdien ar 94:106 zaudēja Detroitas "Pistons". Līdz ar to Ņujorkas klubs divās dienās aizvadīs divus mačus.

Kā zināms, četrās pārbaudes spēlēs Porziņģis guva vidēji 7,5 punktus, realizējot 37% metienu. Tāpat viņš savāca vidēji sešas bumbas zem groziem.

"Knicks" Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Vismaz vienu oficiālu maču augstākajā basketbola līgā aizvadījuši vēl tikai divi Latvijas sportisti - Gundars Vētra un Andris Biedriņš. Porziņģis ir trešais latviešu basketbolists, kurš spēlējis NBA.

Labākos spēles momentus skatieties pievienotajā video.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)