Banner 980x90

Premjers: Belēvičs pārāk maz ieklausās citos viedokļos

Māris Kučinskis/ Foto no video
Māris Kučinskis/ Foto no video
Veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) lielākais vājais punkts ir tas, ka viņš visu grib darīt viens pats un ļoti maz klausās un ieklausās citos viedokļos, šādi ministra darbu otrdienas, 31.maija, rītā LTV "Rīta panorāmā" novērtēja premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Kučinskis atgādināja, ka valdības darba plānos ir iekļauti četri konkrēti punkti veselības aprūpes problēmu risināšanai. Pirmo no tiem - izvērtēt valsts apmaksāto medicīnas pakalpojumu grozu - Belēvičs ir izpildījis un iesniedzis izvērtēšanai valdībai.

Tagad varot teikt, ka sāksies Belēviča darba vērtēšana, un tuvākie mēneši parādīs, cik kvalitatīvi ir veikts šis darbs un cik stabils viņš ir savā amatā. Formāli prasītais ir izpildīts, bet jautājums ir, vai ministrs spēs piedāvājumu aizstāvēt, sacīja Ministru prezidents. Viņš atzīmēja, ka pagaidām vēl nav atbildams jautājums, vai pēc izmaiņām naudas ieguldījumi sistēmā dos labumu, vai tiks saskatīti ieguvumi pacientiem, jo "apēst var jebkuru naudas summu arī tā, ka to nejutīs".

Reformu sekmīgā īstenošanā svarīgs aspekts būšot arī tas, vai Belēvičs gribēs virzīt uz priekšu reformu viens pats, vai ar būs gatavs iesaistīt ekspertus no malas, atzīmēja Kučinskis un pauda viedokli, ka "tā ir pārāk liela reforma, lai viens cilvēks varētu izvēlēties vienīgo pareizo risinājumu".

Kā ziņots, Latvijas Ģimenes ārstu asociācija šodien pie Ministru kabineta rīkos protesta akciju, kurā ģimenes ārsti prasīs "tūlītēju rīcību" vairāku aktuālu problēmu risināšanā. Ja uzlabojumu nebūs, tad Ģimenes ārstu asociācija vēlreiz vērtēšot situāciju un, iespējams, prasīs ministra demisiju.

Plašāk skatieties LTV Ziņu dienesta sagatavotajā video sižetā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)