Banner 980x90

Pretendēs uz ESF finansējumu divu vidusskolu mācību vides uzlabošanai Ogrē 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ogres novada pašvaldības domes sēdē 17.martā deputāti lēma par darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 8.1.2.specifiskā atbalsta mērķa "Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi" īstenošanu Ogres 1.vidusskolā un Ogres Valsts ģimnāzijā.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres novada pašvaldības pārstāvji, Ogres novada pašvaldības ārkārtas domes sēdē 2015.gada 28.jūlijā deputāti pieņēma konceptuālu lēmumu pārcelt Ogres Valsts ģimnāziju (OVĢ) uz telpām Meža prospektā 13, Ogrē.
Ogres novada pašvaldības Attīstības departamenta Projektu nodaļas vadītāja Aija Romanovska ziņoja, ka Ogres novada pašvaldība sākusi Eiropas Savienības struktūrfondu (ESF) apguvi. ESF līdzfinansētā projekta ietvaros (specifiskais atbalsta mērķis 8.1.2. "Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi") pieejams finansējums vispārējo izglītības iestāžu mācību vides uzlabošanai un kvalitatīvai darbībai, kas tiesa gan, ir vairāki kritēriji tam, kādi projekti tiks atbalstīti. Viens no tiem - atbalstu nevar saņemt sākumskolas reģionālās nozīmes pilsētu teritorijās un vismaz vienai mācību programmai no 7. līdz 9.klasei skolā jābūt saistītai ar dabaszinībām.

Ogres novada pašvaldības priekšsēdētāja vietniece izglītības, kultūras un veselības lietu jautājumos Ineta Tamane deputātus informēja, ka tāpat nozīmīgs faktors ir skolēnu skaits skolās, jo Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) izvērtējot skolas un nosakot stratēģiskos priekšatlases kritērijus noteikusi, ka projekta ietvaros atbalstīs valsts ģimnāzijas un skolas ar lielu izglītojamo skaitu, kurās ir vismaz 2 vispārējas vidējās izglītības programmas un vismaz viena no tām - matemātikas, dabaszinātņu un tehnikas novirziena programma. Atbilstoši šiem kritērijiem no Ogres novada šajā projektā piedalīties un uz finansējumu pretendēt var Ogres Valsts ģimnāzija un Ogres 1.vidusskola.

Tamane: "Citos novados, lai iegūtu iespējami lielāku izglītojamo skaitu, notikušas reorganizācijas, kuru rezultātā vairākas skolas apvienotas zem viena nosaukuma vai arī pārveidotas par pamatskolām. Tomēr uzskatu, ka Ogrē tas nebūtu pareizi. Katrai skolai ir savas tradīcijas, kuras nedrīkstam pazaudēt."

Ēka Meža prospektā 13 šī mēneša laikā tiks bez atlīdzības nodota Ogres novada pašvaldības īpašumā. Bijusī Ogres tehnikuma ēka tiks piemērota Ogres Valsts ģimnāzijas vajadzībām, šeit tiks izveidots metodiskais centrs visiem novada pedagogiem, savukārt Ogres 1.vidusskolā tiks pārbūvēts stadions, pilnveidota mācību vide. Ogres novada pašvaldība pārņēmusi arī ēku Upes prospektā 16, kur plānots izmantot Ogres novada Sociālā dienesta darbības nodrošināšanai.

Priekšsēdētāja vietniece Tamane informē, ka šobrīd jau ir izstrādāts Ogres 1.vidusskolas stadiona projekts. Šajā gadā plānots uzsākt stadiona pārbūvi, lai jau 2017.gada vasarā Ogres 1.vidusskolas skolēni varētu izmantot stadionu ne tikai sporta pasākumiem, bet arī dažādiem citiem pasākumiem. Kopumā tribīnēs būs ap 300 vietu. Ogres 1.vidusskolā tiks labiekārtoti 6 kabineti, kuros matemātiku, bioloģiju, ķīmiju, dabas zinību un informātiku apgūst 7.-9.klases skolēni. Arī skolas lasītava piedzīvos būtiskas izmaiņas, tā kļūs par interaktīvu centru ar jaunajām tehnoloģijām. Projektā tiks iekļauts arī ekonomiski izdevīgo LED apgaismojums sporta zālē, kas ļaus ietaupīt elektroenerģiju. Kabinetus plānots iekārtot jau šajā vasarā.

Savukārt, lai uzsāktu ēkas Meža prospektā 13 pielāgošanu OVĢ vajadzībām, šobrīd tiek gatavots iepirkums projektēšanas darbu veikšanai, lai jau rudenī būtu gatavs projekts. 2017.gadā plānota ēkas pārbūve un pielāgošana. Tiks pārbūvēta arī esošā sporta zāle, jo tā neatbilst prasībām arī izmēra ziņā.

Pašvaldības domes sēdē Finanšu departamenta Budžeta nodaļas vadītāja Silvija Velberga informēja par kredītu ņemšanu 2016.gadā. Deputāti pieņēma lēmumu ņemt kredītu 1 100 000 eiro apmērā izglītības iestāžu investīciju projektam "Ogres 1.vidusskolas infrastruktūras un materiāltehniskās bāzes uzlabošanai". Šogad arī tiks ņemts kredīts 120 000 eiro no Valsts kases uz pieciem gadiem izglītības iestāžu investīciju projektam "Ogres Valsts ģimnāzijas tehniskā projekta izstrādei". Velberga uzsvēra, ka lielu daļu no šo kredītu summas Ogres novada pašvaldība šī gada novembrī saņems atpakaļ, kad pašvaldības budžetā tiks ieskaitīts šim projektam paredzētā ESF līdzfinansējuma daļa - izglītības iestāžu projektiem (Ogres 1.vidusskolai un OVĢ) tiks atgūti 976 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)