Banner 980x90

Publiskā observatorija Suntažos

Ja debesis neklāj mākoņi, nav miglas un nokrišņu, tad novērojumus observatorijā var veikt gan dienā, gan naktī. Daļējas mākoņainības gadījumā iespējams vērot Sauli vai Mēnesi, ja šie objekti ir redzami. 

Suntažu observatorijā papildus debesu novērošanai, iespējams apskatīt arī meteorītu kolekciju, kā arī iepazīties ar novērojumiem izmantoto tehniku un iegādāties savā īpašumā teleskopus. Tāpat apmeklētājiem ir iespēja vērot atraktīvus fizikas eksperimentus un klausīties aizraujošu stāstījumu, vērot debesis, atrodoties tuvāk zvaigznēm, un iepazīties ar saistošo fiziku Aivja Meijera izpildījumā (tikai iepriekš piesakot). Pirms dodieties uz observatoriju, apmeklētājeim iepriekš jāpiezvana, lai pārliecinātos, ka Suntažos debesis ir skaidras un observatorijas darbinieki neatrodas izbraukumā.

Adrese: Kaltiņi, Suntažu pagasts, Ogres novads, LV-5060
Tālrunis: +31 65000835, +371 29120445
Mājaslapa: www.starspace.lv, www.visitogre.lv, www.facebook.com/StarSpaceLV
E-pasts: info@starspace.lv
GPS koordinātes: 56.895195, 24.959065

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)