Banner 980x90

Rīgas "Dinamo" piekāpjas vēl vienai "play-off" konkurentei "Medveščak"

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā nespēja gūt vārtus, spēlējot vairākumā, un ar 2:5 (0:1, 0:1, 2:3) piekāpās vēl vienai tiešajai konkurentei cīņā par vietu Gagarina kausa izcīņā Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas.

Rīgas "Dinamo" labā vārtus guva Gints Meija un Filips Toluzakovs, tikmēr "Medveščak" rindās ar vārtu guvumu izcēlās Stefano Džiljati, Tomass Larkins, Tūka Mentile, Žilbērs Brulē un Radeks Smoleņāks.

Rīdzinieki cīņu iesāka visai agresīvi, izveidojot vairākus bīstamus momentus pie pretinieku vārtiem. Pēc trim nospēlētām minūtēm pie "Medveščak" vārtiem notika sadursme, kuras laikā savainojumu guva viens no "Dinamo" spēlētājiem Tims Sestito. Komandā notika uzbrucēju virknējumu maiņa, taču tas netraucēja rīdziniekiem turpināt savas spēles uzspiešanu. Pēc desmit nospēlētām minūtēm, kad Rīgas kluba hokejisti apmētāja "Medveščak" vārtus ar ripām, rīdzinieku centieni tomēr atmaksājās un viņi nopelnīja vairākumu.

Tiesa, vairākumu realizēt neizdevās, jo pēc pusotras minūtes uz noraidīto soliņu par sitienu pretiniekam ar elkoni devās Vitālijs Pavlovs. Turpinājumā rīdzinieku temps mazliet rimās, ko uzreiz izmantoja Zagrebas kluba hokejisti, kuri trīs minūtes līdz pirmā perioda beigām atklāja cīņas rezultātu un panāca 0:1. Rīdzinieku kļūdas pie saviem vārtiem izmantoja un vārtus "Medveščak" labā guva Stefano Džiljati.

Otrais periods bija noraidījumiem bagāts. Pēc pusotras nospēlētas minūtes rīdzinieki savērpa virpuli pie "Medveščak" vārtiem, taču vārtus gūt neizdevās. Uzreiz pēc tam Rīgas "Dinamo" kluba hokejisti palika vairākumā, taču arī šoreiz neizmantoja savas iespējas. Zīmīgi, ka jau no pirmajām minūtēm laukumā atgriezās Sestito. Tiesa, viņš uz ledus pavadīja vien 33 sekundes, pēc kā vairs neatgriezās spēlē. Turpinājumā Rīgas "Dinamo" nopelnīja skaitliskā sastāva pārkāpumu, bet uz noraidīto soliņu devās Miķelis Rēdlihs. Trešdaļas septītajā minūtē asumi notika jau pie "Dinamo" vārtsarga Jūakima Ēriksona sargātajiem vārtiem. Par to Ēriksons nopelnīja divu minūšu sodu, bet to izciest devās Lauris Dārziņš. Savukārt pretinieku komandā desmit minūšu disciplinārsodu nopelnīja Džiljati.

Turpinājumā, 11.minūtē, kad abas komandas bija pilnā sastāvā, 2:0 panāca Tomass Larkins, kurš veiksmīgi laboja komandas biedra mestās ripas virzienu. Nākamajās minūtēs rīdzinieki vēl divas reizes spēlēja vairākumā, radot dažus bīstamus momentus pie "Medveščak" vārtiem, taču gūt vārtus neizdevās. Viens no vairākumiem bija lielais, jo vēl vienu disciplināro sodu, šoreiz līdz spēles beigām (5+20 minūtes), nopelnīja somu uzbrucējs Ese Sārinens.

Arī noslēdzošā trešdaļa sākās agresīvi, uz noraidīto soliņu dodoties "Medveščak" hokejistam Žilbēram Brulē. Arī šoreiz rīdzinieki nespēja gūt vārtus vairākumā. Tiklīdz viesu komanda spēlēja pilnā sastāvā, bīstams uzbrukums bija uz Ēriksona vārtiem, ripai gandrīz pārlidojot vārtu līniju, taču savā vietā bija zviedru vārtsargs. Uzreiz pēc tam nākamajā spēles momentā jau rīdzinieki izgāja divi pret vienu vārtsargu un aizsargu. Šo iespēju izmantoja mājinieku rindās spēlējošais Gints Meija, kurš panāca 1:2.

Pēc piecām nospēlētām minūtēm rīdzinieki atkārtoja savu kļūdu un vēlreiz nopelnīja skaitlisko pārkāpumu. Lai arī mazākums tika izturēts, Zagrebas kluba hokejisti mājiniekus vēlreiz sodīja, kad trešos vārtus viesiem guva soms Tūka Mentile. Rīdzinieki turpināja mainīt savus uzbrucēju virknējumus, taču rīdzinieku jaunieguvums Filips Toluzakovs turpināja radīt "Medveščak" spēlētājiem problēmas, pret kuru tika pelnīti vairāki noraidījumi. Trešā perioda vidū rīdzinieki spēlēja lielajā vairākumā pieciem pret trim hokejistiem, tomēr nespēja pārspēt pretinieku vārtsargu Deniju Teiloru. Tieši otrādi, astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām trīs vārtu pārsvaru viesu komandai panāca Brulē. Pēc nepilnām divām minūtēm jau 5:1 panāca čehs Radeks Smoleņāks.

Trīs ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām vienus vārtus mājiniekiem ar precīzu metienu vārtu augšējā stūrī atguva Toluzakovs, taču cīņas likteni tas neizmainīja.

Komandas šosezon savstarpēji jau bija tikušās trīs reizes - sezonas ievadā septembra sākumā "Medveščak" savā laukumā bija pārāka pagarinājumā ar 2:1, septembra beigu daļā ar 2:1 jau uzvarēja Rīgā, bet 22.decembrī rīdzinieki izbraukumā droši pieveica konkurentus ar 3:0.

Kā zināms, gada pirmajā mačā Rīgas "Dinamo" pirmdien ar 1:2 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Bratislavas "Slovan" no Slovākijas, ciešot otro neveiksmi pēc kārtas, bet iepriekšējā uzvara tika izcīnīta tieši pret "Medveščak".

Turpinājumā Rīgas "Dinamo" hokejistiem piektdien un svētdien gaidāmi izbraukumi pie Podoļskas "Vitjaz" un Maskavas "Dinamo", bet pēc tam tiks aizvadītas septiņas mājas spēles pēc kārtas.

Tikmēr "Medveščak", ievadot šo gadu, pirmdien ar 2:4 piekāpās Helsinku "Jokerit", bet pirms tam trijās spēlēs pēc kārtas bija guvusi vismaz pa vienam punktam.

Kā zināms, neilgi pirms svētkiem Rīgas kluba sastāvu piemeklēja izmaiņas, jo no tā tika atbrīvoti čehu aizsargs Tomāšs Kundrāteks un somu uzbrucējs Ville Leino, bet komandas rindas pastiprinājuši Latvijas virslīgas rezultatīvākais hokejists Bruno Zabis un krievu uzbrucējs Filips Toluzakovs.

Rīgas "Dinamo" ar 54 punktiem 44 mačos atrodas 12.pozīcijā Rietumu konferencē. Rīdziniekiem pietrūkst 16 punktu, lai būtu konferences labāko astoņu komandu vidū, kas nodrošinātu iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā, tomēr vairākām konkurentēm ir pat pa 4-5 aizvadītām spēlēm vairāk.

"Medveščak" ar 68 punktiem ir šīs konferences devītajā pozīcijā, tomēr tā jau aizvadījusi 49 spēles. Savukārt astotnieku ar 70 punktiem 48 spēlēs noslēdz "Slovan".

Arī šajā sezonā KHL klubi aizvadīs 60 spēles - pa diviem mačiem (savā laukumā un izbraukumā) pret katru no līgas komandām. Savukārt ar trim savas divīzijas komandām - Minskas "Dinamo", Zagrebas "Medveščak" un Bratislavas "Slovan" - rīdzinieki sacentīsies vēl pa divām reizēm.

Tikmēr izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Iepriekšējā sezonā Rīgas "Dinamo" otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu, taču šogad komandas mērķis ir cīnīties izslēgšanas spēlēs.

Trenera pēcspēles komentāru lasiet šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)