Banner 980x90

Rīt Ikšķiles novada pašvaldība aicina iedzīvotājus uz sapulci par reģionālo reformu

Rīga, 31.jūl., LETA. Rīt, 1.augustā, plkst.19 Ikšķiles novada pašvaldības administratīvajā ēkā Peldu ielā 22 pašvaldība aicina novada iedzīvotājus uz "Tautas sapulci" par reģionālo reformu, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Dūša.

Tajā plānots pārrunāt situāciju, kādā Ikšķiles novads atrodas saistībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādāto administratīvi reģionālo reformas modeli, kā arī diskutēt par turpmāko novada attīstību.

Jau ziņots, ka 18.jūlijā notika VARAM konsultācijas ar Ikšķiles, Ķeguma, Lielvārdes un Ogres novada domes deputātiem par Ogres novada apvienoto administratīvo teritoriju. Tajās ministrija uzsvēra, ka Ikšķiles novads nākotnē nevarēs saglabāt savu neatkarību.

Šī gada maijā notika Ikšķiles novada iedzīvotāju aptauja par viedokli jautājumā: "Vai jūs esat par Ikšķiles novadu kā patstāvīgu Latvijas Republikas administratīvo teritoriju?". Aptaujā piedalījās 3299 Ikšķiles novadā deklarētie iedzīvotāji, tai skaitā 88 jaunieši no 15 līdz 18 gadu vecumam. Uz jautājumu ar "Par" atbildēja 3248 respondenti jeb 98,45 % , ar "Pret"- 51 respondents jeb 1,55 %.

Aptaujas rezultāti liecina, ka 95,88% novada iedzīvotāju, kas sasnieguši 18 gadu vecumu, atbalsta viedokli par Ikšķiles novada kā patstāvīgas Latvijas administratīvās teritorijas saglabāšanu, sacīja Dūša.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)