Banner 980x90

Sadarbojoties ar Ikšķiles pašvaldību, atjaunots ceļa posms uz Mežvidiem

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Ogres un Ikšķiles novadu pašvaldībām sadarbojoties ir atjaunots 1,6 km garš grants ceļa posms uz Mežvidiem.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres novada pašvaldības pārstāvji, ceļš uz "Mežvidiem", kas ir apdzīvota vieta Ogresgala pagasta teritorijā, 4 km garumā ved caur mežu (atrodas uz Ogre – Turkalne ceļa netālu no jaunuzbūvētās Tīnūži – Koknese ceļa) un pieder trīs juridiskām personām – Ogres novada pašvaldībai, Ikšķiles novada pašvaldībai un VAS "Latvijas valsts mežiem".

Veiksmīgas sadarbības rezultātā starp Ogres novada pašvaldību un Ikšķiles novada pašvaldību atrasts risinājums un pabeigti darbi grantētā ceļa atjaunošanā uz Mežvidiem.

Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Egils Helmanis atzīst, ka tikai veiksmīgi sadarbojoties ar kaimiņos esošo Ikšķiles novada pašvaldību ir iespējams paveikt vairāk iedzīvotāju labā. Arī Ikšķiles novada pašvaldības priekšsēdētājs Indulis Trapiņš piekrīt, ka šis ir labs paraugs kā sadarboties pašvaldībām.

Ogres novada pašvaldības aģentūras "Ogres namsaimnieks" Ceļu un pilsētas vides nodaļas vadītājs Pēteris Bužers informē, ka kopumā izbūvēts 1,6 kilometrus garš posms, no kuriem lielākā daļa garuma atrodas Ogres novada pašvaldības teritorijā (1,3 kilometru). Ceļa malās nozāģēti krūmi un veidots ceļa profils un atjaunots grants segums, kā rezultātā iegūts līdzens grantēts braucamais ceļš vieglākai piekļuvei Mežvidiem.

Ogres novada pašvaldība vērsusies arī VAS "Latvijas valsts meži" ar aicinājumu risināt attiecīgo problēmu saistībā ar ceļa slikto stāvokli uz Mežvidiem, tomēr saņēmusi atteikumu, lai gan arī VAS "Latvijas valsts meži" un izmanto šo ceļu koku izvešanai. Lai ierobežotu VAS "Latvijas valsts meži" smagā transporta pārvietošanos atjaunotajā ceļa posmā, abos galos uzstādītas aizlieguma zīmes "Masas ierobežojums – 10 tonnas".

Kopumā Ogres novada pašvaldība ceļa uzlabošanā ieguldīja 14 tūkstošus eiro (ar PVN). Darbus veica uzņēmums "Ceļinieks 01", kurš savam darbam devis 36 mēnešu jeb 3 gadu garantiju.

Juris, kurš jau ilgus gadus dzīvo Mežvidos, atzīst, ka jaunais ceļš sniegs iespēju ne tikai Mežvidu iedzīvotājiem nokļūt mājās, bet arī ātrajai palīdzībai ļaus nokļūt pie iedzīvotājiem, kuriem tas nepieciešams. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)