Banner 980x90

Salaspils Nacionālajā botāniskajā dārzā norisināsies tradicionālais stādu un amatnieku tirgus

Valmiera, 10.maijs, LETA. 13.maijā Salaspils Nacionālajā botāniskajā dārzā notiks tradicionālais stādu un amatnieku tirgus "Pasaules augu diena", aģentūru LETA informēja Nacionālā botāniskā dārza pārstāve Lāsma Semerova.

Apmeklētāji būs aicināti iepazīties ar stādaudzētavu jaunumiem, bagātināt savu kolekciju ar neparastiem augiem, iegādāties preci ne tikai dārzam, bet arī izvēlēties sev oriģinālas lietas no Latvijas amatnieku un mājražotāju piedāvājuma.

Ar neparastu koku un krūmu izsoli noritēs gadskārtējā labdarības akcija "Uzzied eņģeļu koks". Izsolē aicināts piedalīties ikviens gadatirgus apmeklētājs. Visi par šiem augiem iztērētie līdzekļi tiks izmantoti, lai ģimenes, kuru bērni sadzīvo ar smagām, neizārstējamām slimībām varētu saņemt visaptverošu profesionālu aprūpi mājās.

Oranžērijas semināru zālē šoreiz viesosies LU Latvijas vēstures institūta vadošā pētniece, Dr.hist. Anete Karlsone ar izzinošu lekciju par krāsu iegūšanu no augiem.

Kā ierasts, darbosies arī Nacionālā botāniskā dārza stādu stends. Sortimentā būs peoniju un citi ziemciešu stādi, interesants sīpolpuķu piedāvājums. Iegādāties varēs arī eksotiskos augļu kociņus (psīdijas, cifomandras, vīģes, kafijkokus un citronkokus). Piedāvājumā būs arī līdakastes, krāsainās fitonijas un pat ūdensaugi. Koku un krūmu sortimentā atradīsiet magnolijas, rododendrus, zīdkokus, burvjulazdas.

Paralēli gadatirgum norisināsies Vidzemes un Zemgales senioru vokālo ansambļu sadziedāšanās "Daugav’s abas malas".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)