Banner 980x90

SC atbalstošie jaunieši Šleseram pārmet tirgošanos ar amatiem

Apvienību "Saskaņas centrs" (SC) atbalstošās jauniešu kustības "Vienota Latvija" pārstāvji šodien izteikuši nosodījumu partiju apvienības "Par labu Latviju" (PLL) izvirzītajam premjerministra amata kandidātam un Rīgas vicemēram Aināram Šleseram (LPP/LC), jo izskanējusi informācija par viņa īstenotu tirgošanos ar amatiem Rīgas domē.
Kā aģentūru LETA informēja organizācijas priekšsēdētājs Eduards Svatkovs, "Vienota Latvija" uzskata, ka Šlesers ar savu divkosīgo rīcību diskreditē Latvijas politisko vidi un rāda visnegatīvāko piemēru jauniem cilvēkiem, kuri vēlas iesaistīties vai jau ir iesaistījušies politikā.

Piedāvājums Rīgas domes "Jaunā laika" (JL) frakcijas vadītājam Edgaram Jaunupam mainīt Rīgas mēra amatu apmaiņā pret "Vienotības" atbalstu PLL nākamajā Saeimā radot nopietnas bažas par īstenajiem Šlesera nodomiem strādāt sabiedrības labā. "Pašreiz tas izskatās pēc prastas shēmošanas merkantilu mērķu labā," izteicās Svatkovs.

"Šlesera rīcība ir prasta un augstprātīga avantūrista cienīga. Tas pierāda, ka šādam cilvēkam nevar uzticēties un viņa vērtību sistēma ir vērsta tikai uz pašlabuma gūšanu. Kā nogribējies puika Šlesers no Saeimas aizgāja uz Rīgas domi, bet tagad pa visām varītēm cenšas tikt atpakaļ. Ne velti politiskajos kuluāros jau sen runā, ka Šlesers būtu gatavs pārdot savu sievu, ja tas viņam būtu izdevīgi. Mums kā jaunajiem politiķiem ir kauns, ka Latvijā ir šādi "valstsvīri" kā Ainārs Šlesers," izteicās jauniešu organizācijas pārstāvis.

Kā ziņots, Jaunups apgalvo, ka Šlesers viņam piedāvājis pēc Saeimas vēlēšanām gāzt Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC) un iegūt domes priekšsēdētāja amatu. Par to no apvienības "Vienotība" pieprasīta sadarbība nākamās valdības veidošanā un atbalsts PLL.

Piedāvājumu šādai sadarbībai izteikuši ar LPP/LC saistīti cilvēki, kurus Jaunups vārdā nevēlējās nosaukt. Šī saruna esot notikusi augusta otrajā pusē, un par to informēta partijas vadība.

Reaģējot uz to, Šlesers paziņoja, ka Jaunups ir melis un intrigants, kurš vienkārši grib pievērst sev uzmanību. Vicemērs vairākkārt uzsvēra, ka līdzšinējā koalīcija Rīgas domē, kuru veido LPP/LC un SC, ir ļoti veiksmīga un līdz šim strādājusi bez domstarpībām, tāpēc mainīt šo koalīciju pret kādu citu būtu vienkārši bezatbildīgi. "Nekāda tirgošanās ar JL vai "Vienotību" nenotiks, un koalīcija Rīgas domē paliks," sacīja Šlesers.

Šlesers vairākkārt uzsvēra, ka viņš savus cilvēkus nekad nenodod un arī nenodošot, tāpēc šī sadarbība pašvaldībā turpināšoties.

Šodien jauna koalīcija Rīgas domē netiks veidota, aģentūrai LETA apgalvoja Ušakovs. Mērs informēja, ka šodien paredzētas tikšanās ar JL un LPP/LC Rīgas domes frakciju pārstāvjiem, lai pārrunātu izskanējušo informāciju par iespējamo varas maiņu pašvaldībā.

Viedokli par to, vai ir apsverama iespēja izveidot "Saskaņas centra" (SC) un JL koalīciju Rīgas domē, Ušakovs paudīšot pēc minētajām pārrunām.

Savukārt SC Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs uzskata, ka Ušakova atrašanās Rīgas mēra amatā pašlaik nav apdraudēta. "Visu izšķirs vēlētāji," uzsvēra Urbanovičs.

Viņš piebilda, ka patlaban sarunām par nākamo iespējamo valdības koalīciju un ar to saistītiem jautājumiem nav jēgas. Šoreiz saistībā ar pieciem atsevišķiem "kolhoziem" partiju sarakstos ir grūti prognozēt gan kvantitatīvos, gan kvalitatīvos vēlēšanu rezultātus.

Urbanovičs piebilda, ka Latvijas politikā ir bijis pietiekami daudz "ačgārnu tradīciju". Viena no tām ir valsts augstāko amatu sadale starp dažādām partijām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)