Banner 980x90

Septembrī no darba nespējas varētu atgriezties par Helmaņa un Lauzuma lietām atbildīgā tiesnese

Valmiera, 6.sept., LETA. Tiesnese, kura atbildīga par pilna sprieduma sastādīšanu par izspiešanu apsūdzētā Ogres novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa (VL-TB/LNNK) krimināllietā, no darba nespējas varētu atgriezties septembra beigās, aģentūra LETA uzzināja Ogres rajona tiesā.

Šī pati tiesnese atbildīga arī par lietas par Ogres pašvaldības policista Jura Lauzuma izraisīto avāriju 2013.gadā, tādēļ arī nākamā sēde šajā tiesas procesā pagaidām atlikta uz nenoteiktu laiku.

Jau ziņots, ka sākotnēji pilnu spriedumu Helmaņa lietā bija plānots publicēt 10.aprīlī, bet termiņš tika pārcelts uz 10.jūliju, ko Helmanis nosauca par politisko ieinteresētību no tiesas puses, taču tiesa to noliedza, skaidrojot publiskošanas atlikšanu ar tiesneses noslogotību.

LETA jau 2009.gadā vēstīja, ka Valsts policija (VP) Helmani aizturēja saistībā ar lietu, kas ierosināta par mēģinājumu izspiest naudu, lai Ogres televīzijā netiktu demonstrēts kompromitējošs sižets. Vienlaikus aizturēts arī tā brīža Ogres televīzijas īpašnieks Artūrs Robežnieks.

Latviešu nacionālistu kluba paziņojumā tika norādīts, ka "ir pamats uzskatīt, ka lietā iesaistīts Ogres novada domes deputāts Gunārs Kārkliņš, kurš ar savu politisko skandalozo darbību, kas veicinājusi aizdomas par domes deputāta pilnvaru izmantošanu personīgās interesēs, jau vairākkārt piesaistījis mediju uzmanību".

Kārkliņš aģentūrai LETA norādīja, ka Helmanis un Ogres televīzijas īpašnieks Robežnieks aizturēti brīdī, kad mēģinājuši saņemt naudas līdzekļus par kādu Ogres televīzijas veidotu videomateriālu.

Valsts policija toreiz paziņoja, ka abas personas aizturētas aizdomās par to, ka masu medija pārstāvim ar starpnieka palīdzību piedāvāti 6000 latu, lai sabiedrībai neparādītu kādu kompromitējošu materiālu.

Helmanis pret viņu vērsto apsūdzību nosaucis par politisko izrēķināšanos.

Ogres rajona tiesa piespriedusi Helmanim un Robežniekam naudas sodu 100 minimālo mēnešalgu jeb 38 000 eiro apmērā apsūdzībā par izspiešanu grupā.

Savukārt par Lauzuma lietu ziņots, ka policists apsūdzēts pēc Krimināllikuma 260.panta 2.daļas - par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi. Par šādu pārkāpumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

2013.gada 28.februārī traģiskais negadījums notika Daugavpils šosejas krustojumā ar Akmeņu ielu. Toreiz Pašvaldības policijas vecākā inspektora Lauzuma un cita kārtībnieka patruļmašīna sadūrās ar automašīnu "Volkswagen", un "Volkswagen" vadītājs mira notikuma vietā.

Ogres novada Pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis toreiz aģentūrai LETA paziņoja, ka ekipāžai, braucot uz izsaukumu, bija ieslēgti skaņas un gaismas signāli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)