Banner 980x90

Šlēgelmilhs: uzvara Sebringā – viena no skaistākajām

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Novembrī Lamborghini Blancpain Super Trofeo sezonas noslēdzošajās sacensībās Sebringas trasē ASV, Haralds Šlēgelmilhs, aizvadot lielisku otro braucienu Eiropas ieskaitē, izcīnīja aizraujošu uzvaru.

Par sava brauciena gaitu un domām, kas tā laikā norisinās prātā, Haralds Šlēgelmilhs stāsta: "Sākums bija ļoti piesardzīgs. Trase lielākoties vēl ar peļķēm un mitra. Galvenais uzdevums - pakāpeniski kāpināt tempu un muļķīgi nekļūdīties. Pēc obligātā pitstopa esam vienīgie, kuri ir uzdrīkstējušies uzlikt sliku riepas brīdī, kad praktiski visa trase joprojām ir slapja. Risks avarēt ir ļoti liels. Kā redzams brauciena video - trase ir ļoti bīstama un kļūdas nepiedod. Tās bīstamību galvenokārt raksturo ātrie līkumi, nelīdzenais segums un betona drošības zonas, kas ierobežo visu trasi.

Brauciena vidus un beigu daļā riepu saķere ar ceļa segumu jau ir krietni uzlabojusies, un arī es tempu esmu kāpinājis. Vienīgā doma – izcīnīt pēc iespējas augstāku pozīciju. Neatkarīgi no tā, ka esmu ātrāks par konkurentiem, tik un tā bija jāsaglabā salīdzinoši piesardzīga braukšanas maniere. Man kā PRO klases braucējam kļūdas nav piedodamas. Komanda vienmēr gaida ātrus rezultātus un tajā pašā laikā drošu finišu. Ņemot vērā iepriekš minēto, aizraujošais pēdējais sacensību aplis (video pēdējās divas minūtes) man kā pilotam bija zem spriedzes...

Pēc sacensībām noskatoties video, ir interesanti sevi pavērot. Piemēram, situācijās, kad kāds konkurents nelaiž garām vai tieši otrādi - "palaiž bez pretestības" - rokas iet pa gaisu. Lai arī parasti sacensībās emocijas neizrādu, mēs visi esam cilvēki, un arī man šad un tad kāda emocijas pasprūk. Šoreiz tās ir gaviles finišā. Laikam šī bija viena no visu laiku skaistākajām manam uzvarām."

Kā pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja Marta Kaktiņa, pēc sekmīgā Lamborghini Super Trofeo čempionāta sezonas noslēguma norit pārrunu process par turpmāko Haralda Šlēgelmilha dalību čempionātā un viņa lomu komandā "Artline" 2016.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)