Banner 980x90

Svarīga informācija par māju vecāko pārvēlēšanu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Pašvaldības aģentūra "Ogres namsaimnieks" izplatījis svarīgu informāciju par mājas vecāko pārvēlēšanu, pilsētas informācijas portāls Ogre24.lv uzzināja aģentūrā.

Zināms, ka māju iedzīvotāji reizi gadā (rudenī) saskaņā aģentūras "Ogres namsaimnieks" iesniegtajām darbu tāmēm balso par nākamā gada remontdarbu plānu. Šim balsojumam nepieciešams 50%+1 balss.

Darbu koordinācijas uzlabošanai mājas ir izvēlējušās māju vecākos, kuri veic zināmus pienākumus (regulē mājas siltuma režīmus, saskaņo darbu pieņemšanu u.tml.). Tomēr prakse rāda, ka māju vecākie kārtējā gada laikā vēlas mājai veikt papildu darbus, kas nav bijuši paredzēti mājas konkrētā gada apsaimniekošanas plānā, - māju vecākie raksta iesniegumus par šo darbu izpildi.

Tādus iesniegumus aģentūra nevar pieņemt, jo minēto papildu darbu veikšanai nav saņemts 50%+1 balss no mājas dzīvokļu īpašniekiem, t.i., iedzīvotāju balsojums par mājas vecāko juridiski nedod tam pilnvarojumu vienpusēji pasūtīt darbus, rīkoties ar mājas uzkrājumiem u.tml., jo saskaņā ar likumu ar šādām pilnvarām esošai personai ir jāsaņem 2/3 mājas dzīvokļu īpašnieku balsojums. Tāpēc par jebkura papildu darba īstenošanu gada vidū mājas vecākajiem nākas organizēt sapulces un savākt 50%+1 balsi par jautājuma lemšanu (izņemot avārijas darbus, piemēram, kanalizācijas, apkures caurules plīsums, jumta tecēšana u.tml.).

Tā kā šāda kārtība nereti ir apgrūtinoša, turpmākās sadarbības atvieglošanai aģentūra vēlas piedāvāt vairākus māju vecāko darbības modeļus:

* mājai paliek mājas vecākais ar esošo pilnvarojumu, t.i., vismaz 50%+1 balss, līdz ar to mājas dzīvokļu īpašniekiem tāpat kā līdz šim reizi gadā ir jābalso par nākamā gada remontdarbu plānu. Taču jāņem vērā, ka gada vidū mājas vecākais vienpersoniski nevarēs pasūtīt jebkādus papildu darbus (par tiem katru reizi vajadzēs organizēt jaunu sapulci);
* tiek ievēlēts (pārvēlēts) mājas vecākais, kas ir pilnvarots rīkoties ar mājas finanšu līdzekļiem (līdz konkrētam limitam, ko māja pati izvēlas), pasūtīt konkrētus darbus u.tml. Šajā gadījumā par šāda statusa piešķiršanu mājas vecākajam ir jānobalso vismaz 2/3 mājas dzīvokļu īpašnieku. Ieguvums minētajā gadījumā būs atvieglota papildu darbu pasūtīšana jebkurā brīdī visa gada garumā.

Pamatojoties uz augstākminēto, lūgums māju dzīvokļu īpašniekus lemt par savas mājas vecākā statusu un viņa sadarbības modeli ar aģentūru "Ogres namsaimnieks" un sasaukt mājas dzīvokļu īpašnieku kopsapulci par šo jautājumu. Mājas aicina izvēlēties otro sadarbības modeli, t.i., ar 2/3 balsu pilnvarot māju vecākos mājas apsaimniekošanas un uzturēšanas vajadzībām atļaut rīkoties ar naudas summu līdz jums pieņemamai robežai. Šāda kārtība ievērojami atvieglos darbu gan māju vecākajiem, gan aģentūrai, gan arī pašiem mājas iedzīvotājiem, jo tiem nebūs lieki jāstaigā uz sapulcēm.
 
Mājas vecāko pārvēlēšanas protokolus lūgums iesniegt aģentūras "Ogres namsaimnieks" (Ogrē, Malkalnes pr. 3, 16. kab.) līdz šā gada 1. jūlijam.
 
Dzīvokļu īpašnieku sarakstu, iepriekš piesakot, var saņemt aģentūras "Ogres namsaimnieks" klientu servisa centrā, (Mālkalnes pr. 3., 4.kab.) pie klientu apkalpošanas speciālistes Raisas Gorbaņas.
 
Māju vecākajiem nolikums, protokola un pilnvaras paraugs, aptaujas lapas un aptaujas balsošanas protokola paraugs tiks izsniegti 24.martā plkst.18.00 Ogres Kultūras centrā, kad tiks rīkota māju vecāko informatīvā diena, lai klātienē paskaidrotu par ieteiktajiem māju vecāko darbības modeļiem.
 
Uzaicinājumi tiks nosūtīti pa e-pastu vai ielikti pastkastītēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)