Banner 980x90

Tematiskā dzimšanas dienas ballīte bērnudārzniecei – idejas un ieteikumi

Bērna pirmajos dzīves gados vecāki cenšas katru savas atvases dzimšanas dienu padarīt par ļoti īpašu notikumu, ko iemūžina skaistās bildēs. Nereti gatavošanās dzimšanas dienai sākas jau daudzus mēnešus iepriekš, lai paspētu parūpēties par neskaitāmi daudziem sīkumiem. 

Šobrīd vispopulārākā pieeja dzimšanas dienas ballītēm bērnudārza vecumā ir tieši tematiskās ballītes, kur apspēlēta viena konkrēta tēma. Tā ietverta gan atrakcijās, gan dekorācijās un svētku tortē, kas izrotāta ar atbilstošām figūriņām vai uzrakstiem.

Kādu tematiku izvēlēties ballītei
Pirmais solis veiksmīgas ballītes noorganizēšanā ir pareizās tematikas izvēle. Domājot par ballīti bērnudārzniecei, jāskatās, kāds ir viņas interešu loks, kādas multfilmas patīk. Bieži vien vecāki izvēlas tieši pasaku vai multfilmu varoņu tematiku.

Tā var būt, piemēram, multfilma "Peppa Pig". Tā ir aktuāla tieši mazajiem bērnudārzniekiem. Saistībā ar šo tematiku nebūs pārāk sarežģīti sagādāt gan atbilstošas dekorācijas, gan pasūtīt torti ar izvēlēto dekoru. 

Ja jubilārei patīk "Peppa Pig", tad šajā tēmā var arī sagādāt kādu jauku dāvanu. Izvēle veikalu plauktos ir tiešam plaša. Var nopirkt "Peppa Pig" spēles, puzles, konstruktorus, figūriņu komplektus, mīkstās rotaļlietas, spēļu virtuves komplektus un pat mūzikas instrumentus, kas izdekorēti ar "Peppa Pig" attēliem un krāsojumu. Visu plašo klāstu varat apskatīt: https://www.xsrotallietas.lv/preces/meitenem/komplekti-un-varoni/peppa-pig.html. Kaut kas no tā visa var noderēt arī ballītes dekorēšanai.

Protams, "Peppa Pig" nav vienīgā multfilma, kas patīk mazām meitenēm. Vēl ir arī citas tēmas, ko var izvēlēties ballītei. Tā var būt, piemēram, Disney princešu ballīte, "My Little Pony" ballīte, Minnijas ballīte un daudz kas cits.

Kādas aktivitātes un izklaides ieplānot
Domājot aktivitātes un izklaides, vienmēr vajag padomāt, kā piedāvāt kaut ko saistošu visiem ciemiņiem. Zinot, kāda vecuma bērni būs svinībās, attiecīgi arī jāieplāno nodarbes. Lūk, dažas pārbaudītas lietas, kas bērniem vienmēr patīk:
• baloni;
• burbuļu pūšana;
• piepūšamās atrakcijas;
• animators;
• bumbiņu baseins;
• jautra mūzika dejām;
• īslaicīgo tetovējumu darbnīca;
• zīmēšana u.c.

Dekorācijas – pirkt vai taisīt pašiem?
Ar dekorācijām ir tā – ja vecākiem ir ķēriens uz tādām lietām, tad droši var mēģināt kaut ko darināt paši. Var, piemēram, izgatavot lielo ciparu, kas parāda, cik tad gadu jubilārei paliek, kā arī ciparu var ielikt foto stūrītī. 

Bet, ja rokdarbi īsti nav vecāku stihija, tad nebūs arī nekas traks, ja dekorācijas nopirksiet jau gatavs. Ja izmantojat kādu no populārām ballīšu tēmām, tad nebūs grūti veikalos atrast piemērotus balonus, salvetes, šķīvīšus un pat plakātus. 

Vēl viena opcija ir pasūtīt kādam citam, lai izveido īpašas dekorācijas, karodziņus, rotājumus, galda kartes utt. Ir pietiekami daudz pašnodarbināto cilvēku, kuri sniedz šādus pakalpojumus, jo viņiem padodas un patīk šādas nodarbes.

Svētku torte – ballītes svarīgākais elements
Bērniem ļoti patīk skaistas un košas tortes, uz kurām ir iemīļotie multfilmu varoņi vai kāds cits iecienīts tēls. Torte noteikti ir jāsagādā pamatīga. Ja ir talants, var cept pašu spēkiem, bet vecāki parasti uzticas profesionāļiem un laicīgi pasūta skaistu tematisko torti, jo skaistu figūriņu izgatavošana prasa rūpīgu darbu. Dzimšanas dienas tortei jābūt ne tikai skaistai, bet arī garšīgai, lai tā atbilstu jubilāres un mazo ciemiņu gaumei.

Vecākiem parasti ir kārdinājums rīkot ballīti tā, kā viņiem šķiet forši, bet šoreiz ir tā reize, kad jāmēģina iedomāties pasākumu no bērna pozīcijām. Galvenais, lai jautri ir jubilārei un viņas īpašajiem ciemiņiem. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)