Banner 980x90

Trenažieru zāle – vieta, kur aug liela izturība un spēcīgi muskuļi!

Foto: Bigstockphoto.com
Foto: Bigstockphoto.com
Vai arī Tu jau sen domā par sava ķermeņa spēcināšanu? Vīriešiem bieži interesē tieši muskuļu masas palielināšana un vispārējās izturības uzlabošana, ko var palīdzēt sasniegt trenažieru zāle. Mūsdienās pieejamais sporta klubu aprīkojums un nodarbības var būt ļoti dažādas – ja vēlies uzzināt, ko trenažieru zāle var piedāvāt Tev, iepazīsties ar nodarbību aprakstu un sāc rūpēties par savu ķermeni jau šodien!

Individuālās nodarbības tiem, kas izvēlas patstāvīgu trenēšanos
Neatkarīgi no tā, vai vēlies aktīvi audzēt muskuļu masu vai paaugstināt ķermeņa un sirds izturību, regulāri un individuāli trenažieru zāles apmeklējumi spēs sniegt rezultātus. Trenažieru zāle ir universāls veids, kā parūpēties par ķermeņa vispārējo attīstību, jo tajā atrodamais ekipējums ir pielāgojams dažādām vajadzībām. Katrā sporta klubā būs atrodamas ierastās ierīces, piemēram, skrejceliņi un velotrenažieri, taču, vai Tu zini, ko katra no tām trenē? Esot trenažieru zālē, droši vari jautāt pēc padoma uz vietas esošajiem treneriem, taču ir svarīgi, ka arī Tu pats zini, kādēļ veic konkrētos vingrojumus.

Dodoties uz sporta klubu, kur pieejama moderna svaru zāle, Tev ir iespēja izvēlēties saviem mērķiem piemērotāko aprīkojumu:
• svaru stieņi lieti noderēs aktīvai muskuļu audzēšanai rokās un ķermeņa augšdaļā;
• atsvaru trenažieri ir pieejami visdažādākajās variācijās – katrs veids ir domāts citai muskuļu grupai, piemēram, apakšstilbiem, pleciem, krūšu zonai vai visai mugurai;
• skrejceliņi un velotrenažieri palīdzēs uzlabot ķermeņa izturību, kā arī tos var izmantot kardiotreniņiem. Ja vēlies lielāku efektu un slodzi, treniņus uz velotrenažiera vari veikt ar kāju atsvariem, savukārt, skrienot uz skrejceliņa, paņemt rokās arī hanteles;
• vingrošanas paklājiņi ļauj ērti iesildīties vai atsildīties no treniņa ar dažādiem stiepšanās vingrojumiem, ko vari veikt patstāvīgi – vingrojumi uz paklājiņa stiprinās dziļos muskuļus, par kuriem ikdienā ir viegli aizmirst.

Iegūsti sev pielāgotu treniņu programmu!
Ja Tu vēlies padarīt savus treniņus maksimāli efektīvus un atbilstošus uzstādītajam mērķim, Tev vajadzīgs personīgais treneris. Šie treniņi notiks Tev vienam, pāros vai mazās grupās, lai personīgais treneris varētu pievērst pastiprinātu uzmanību tam, kā Tu izpildi vingrinājumus. Personīgajiem treniņiem var tikt izmantota svaru vai trenažieru zāle, taču bieži vien šādas nodarbības notiek arī dabā.

Pirms treniņu sākšanas Tev būs tikšanās ar treneri, kurš sagatavos individuālu treniņu programmu, kas var iekļaut:
individuālos treniņus – laiku, ko Tu trenažieru zālē pavadīsi ar personīgo treneri, izpildot iepriekš norādītus vingrojumus atkarībā no Tavām vēlmēm un uzstādītā mērķa;
grupu nodarbības – sporta klubu piedāvājumos atrodamās grupu nodarbības ir labs papildinājums individuālajiem treniņu plāniem un palīdz ātrāk nonākt pie mērķa.
Foto: Bigstockphoto.comFoto: Bigstockphoto.com


Kādēļ tik daudzi izvēlas personīgos trenerus?
Daudziem, tai skaitā profesionāliem sportistiem, ir savs personīgais treneris – tā ir iespēja pavēstīt trenerim savas vēlmes un iegūt profesionālus padomus, lai trenažieru zāle nebūtu tikai vieta, kur akli izpildīt standarta vingrinājumus, kas patiesībā Tava mērķa sasniegšanai nav atbilstoši.

Pirms dodies uz tikšanos ar personīgo treneri:
izdomā, kāds ir Tavs mērķis – svara nomešana, muskuļu masas palielināšana vai ķermeņa vitalitātes uzturēšana;
pārdomā, kādas veselības problēmas vai nesenas traumas varētu ietekmēt treniņu procesu – operācijas, mazasinība u.c.;
aprēķini, cik daudz laika esi gatavs veltīt sporta nodarbībām, taču esi reālistisks – ja ieplānosi treniņus biežāk nekā vari paspēt, ātri vien jutīsi, ka netiec galā un gribēsi nodarbības pamest. 

Treniņu biežums, slodze, kā arī nodarbību veids tiks pielāgots tieši Tev, ņemot vērā gan plānoto galamērķi, gan citus faktorus:
fizisko sagatavotību – treniņiem jābūt izveidotiem tā, lai muskuļi tiktu pakāpeniski pieradināti pie slodzes un netiktu traumēti;
ķermeņa uzbūves īpatnības – ja Tev kādreiz ir bijušas problēmas ar muguru, kājām vai kādu citu ķermeņa daļu, personīgais treneris to ņems vērā un pielāgos treniņus tā, lai šī vieta netiktu pārāk noslogota;
ēšanas paradumus – pieejot sportošanas procesam pavisam nopietni, kopā ar treneri vari pārrunāt arī to, kā pareizāk ēst, lai sasniegtu rezultātus un palīdzētu muskuļu masai;
brīvā laika daudzumu – treniņu plānam ir jābūt sabalansētam, tādēļ arī tad, ja nevari treniņiem veltīt vairākas stundas nedēļā, treneris Tev ieteiks veidus, kā uzturēt sevi labā formā arī ārpus sporta zāles.

Katra sporta kluba pieejamais aprīkojums ir citāds, no kā arī ir atkarīga Tavu treniņu kvalitāte un pieejamās nodarbības. Izvēle ir liela, taču, kuras izvēlēties, ja Tevi interesē ne tikai trenažieru zāle, bet tieši spēka treniņi un muskuļu stiprināšana? Lasi tālāk un uzzini!

Dažāda veida grupu nodarbības Tavai fiziskajai attīstībai
Grupu nodarbības var būt aizraujošāks un salīdzinoši lētāks veids, kā uzturēt savu ķermeni formā. Iepazīsties ar grupu nodarbībām, kuras iecienījuši vīrieši, un sāc būvēt savu ķermeni!

Bodypump  treniņš ķermeņa izturībai un spēkam
Šī nodarbība ir pielāgojama visiem sagatavotības līmeņiem, tādēļ tā ir laba izvēle tad, ja tikai  sāc savu ceļu sporta pasaulē.

Šis gandrīz stundu ilgais, treniņš iekļauj vingrojumus ar stepa platformu un svaru stieni, kam Tu pats vari pielāgot svaru smagumu. Šādi vingrojumi ne tikai stiprina muskuļus, bet arī palīdz veicināt proporcionālu muskuļu reljefu, dedzināt liekās kalorijas un uzlabot garastāvokli. Izvēlies Bodypump un iegūsti spēcīgu un izskatīgu ķermeni!

Ko sagaidīt no Bodypump treniņa:
• visu galveno muskuļu grupu spēcināšanu;
• aktīvu darbošanos ar svariem trenera pavadībā, kas nodarbinās muskuļus un liks pamatīgi iesvīst;
• iespēju padarīt treniņu tik grūtu, cik Tu vien vēlies - svaru stieņi un veicamie vingrinājumi ir viegli pielāgojami Tavai sagatavotībai.
                                                                
Bodypump galvenie parametri:
• nodarbības laiks – 55 minūtes;
• intensitāte – ceturtā no piecām pakāpēm;
• dalībnieku skaits – 20 līdz 27 cilvēki.

Body Muscle Building 3 jeb ķermeņa muskuļu būvēšana
Vai Tu vēlies iegūt izteikti muskuļotu un spēcīgu ķermeni? Šis ir treniņš, kas sastāv no vairākiem vingrinājumiem – nodarbības dalībnieki virzās pa apli, ik pēc noteikta laika vingrinājumus mainot. Tas ļauj nodarbināt vairākas muskuļu grupas un trenēt izturību, kā arī nostiprināt dziļos muskuļus, turklāt, kamēr viena muskuļu grupa atpūšas, nākamais vingrojums jau nodarbina nākamo, padarot treniņu patiešām efektīvu.

Body Muscle Building 3 nodarbībā izmanto dažādu inventāru – smaguma stieni, pildbumbu, smaguma ripu, hanteles, gumijas un stepa solu. Arī šī nodarbība ir piemērota dažādiem sagatavotības līmeņiem, jo katru vingrojumu var pielāgot Tavām spējām. Nodarbības beigās visas muskuļu grupas tiek kārtīgi izstaipītas, lai intensīvais treniņš neradītu nepatīkamas sajūtas nākamajās dienās.  

Ko sagaidīt no Body Muscle Building 3:
• trenera līdzdalību vingrojumos, kā arī motivējošu palīdzību intensitātes izturēšanai;
• daudzveidīgu vingrojumu un aprīkojuma klāstu, kas katru muskuļu grupu nodarbinās dažādos veidos;
• kārtīgu iesildīšanos un atsildīšanos, lai sagatavotu muskuļus slodzei un novērstu traumu rašanos.

Body Muscle Building 3 galvenie parametri:
• nodarbības laiks – 55 minūtes;
• intensitāte – ceturtā no piecām pakāpēm;
• dalībnieku skaits – līdz 30 cilvēkiem.

TRX Suspension Training jeb piekares treniņu sistēma – revolūcija fitnesā
Ja Tu vēlies būvēt muskuļus un veikt tieši spēka vingrinājumus, svaru zāle būs Tavs labākais draugs, taču piekares treniņsistēma padarīs Tavu ķermeni spēcīgu līdz pat dziļākajiem muskuļiem!

TRX nodarbībai nav nepieciešama trenažieru zāle – piekares treniņu sistēma ir mobila un to var pielāgot praktiski jebkurai vietai. Tai ir ērti pielāgojams siksnas garums, kas ļauj veikt daudz un dažādus vingrinājumus atkarībā no tā, kādas muskuļu grupas vēlies stiprināt. Visi vingrinājumi ir balstīti tikai uz sava ķermeņa svara celšanu un kontrolēšanu – mērķis ir ar siksnām noturēt ķermeņa pozu, kas aktīvi darbina dziļo muskulatūru. Ja arī Tu vēlies attīstīt spēku, izturību un lokanību, piekares treniņu sistēma var Tev lieti noderēt!

Ko sagaidīt no TRX Suspension treniņa:
• iespēju izmantot mūsdienīgu ekipējumu, lai radītu papildu slodzi muskuļiem;
• nepārtrauktu kontroli pār savu ķermeni, līdzsvaru un katru mazāko muskuli, lai stabili izpildītu prasītos vingrinājumus;
• lielāku sava ķermeņa apzināšanos, lēni pildot vingrojumus ar elastīgām siksnām.

TRX Suspension Training galvenie parametri:
• nodarbības laiks – 55 minūtes;
• intensitāte – ceturtā no piecām pakāpēm;
• dalībnieku skaits – 11 līdz 16 cilvēki.



Syngry360 – simtiem vingrojumu vienā treniņā!
Syngry360 nodarbības koncepts un izmantotais inventārs ir pielāgojams gan individuālajām, gan grupu nodarbībām. Tas ir atraktīvs treniņš, kas nodarbinās visas muskuļu grupas un ļaus ķermenim kārtīgi izkustēties. Tiek izmantots liels klāsts ar aprīkojumu, ko piedāvā trenažieru zāle, padarot vingrinājumus pēc iespējas dažādākus. Pati nodarbība sastāv no vairākām "bāzes stacijām", kur katrā jāizpilda citas kustības - dalībnieki virzās pa šīm bāzēm, katru reizi apgūstot jaunu vingrinājumu.

Syngry360 ir tiešām universāls treniņš, kas iekļauj dažāda veida vingrinājumus:
• piekares un pretestības;
• dinamiskus un statiskus;
• galveno muskuļa grupu, kā arī dziļo muskuļu izmantošanu.

Ko sagaidīt no Syngry360 treniņa:
• aktīvu vingrojumu maiņu visā treniņa garumā, kas padarīs nodarbību interesantu un neļaus kādam vingrojumam apnikt vai kļūt mehāniskam;
• tiks uzlabots ne tikai ķermeņa vispārējais spēks, bet arī koordinācija, ātrums un veiklība;
• aktīvu treneru iesaisti nodarbībā, neļaujot apstāties treniņa ritmam.

Syngry360 galvenie parametri:
• nodarbības laiks – 60 minūtes;
• intensitāte – ceturtā no piecām pakāpēm;
• dalībnieku skaits – līdz 15 cilvēkiem.




NTC  profesionālo Nike treneru izstrādāta programma
Šajā programma trenažieru zāle iegūst jaunus apvāršņus – izstrādātie 85 vingrojumi aktīvi izkustina visu ķermeni un lieti noder ne tikai iesācējiem, bet arī profesionāliem sportistiem. Ar Nike treniņprogrammu Tu nostiprināsi ķermeņa augšdaļu, muguru un vēdera muskuļus, kā arī piešķirsi ķermenim kustību brīvību ikdienā un citos treniņos. Izmēģini NTC, ja vēlies iegūt vispārēju tvirtumu un iegūt labākus rezultātus arī citās nodarbībās!

Ko sagaidīt no Nike treniņprogrammas:
• pieredzējušu profesionāļu izstrādātus un pārbaudītus vingrojumus;
• balansa un stabilitātes uzlabošanu;
• darbu ar motivāciju un fokusu – Nike tiecas katram palīdzēt atrast sevī spēku turpināt treniņus un nepadoties!

Nike teniņprogrammas galvenie parametri:
• nodarbības laiks – 55 minūtes;
• intensitāte – ceturtā no piecām pakāpēm;
• dalībnieku skaits – līdz 25 cilvēkiem.

Cīņu sporti  ķermeņa spēks caur koordināciju un koncentrēšanos
Trenažieru zāle var piedāvāt arī mazliet neparastāku veidu, kā iegūt spēku – cīņu sportus. Izmēģinot šīs nodarbības, Tu būsi pārsteigts par to, cik patiesībā sarežģīti ir bieži redzētie cīņu elementi. Tie prasa ne tikai daudz spēka, bet arī koordināciju starp vairākām ķermeņa daļām reizē un spēju atslēgt prātu no ikdienas rūpēm.

Ir svarīgi ar domām sekot līdzi katrai kustībai, lai tās tiktu izpildītas pareizi un izmantotas īstajā brīdī. Ja Tevi interesē sporta veids, kas no Tevis prasītu arī mentālu piepūli, apdomā  kikboksingu vai nodarbību Bodycombat!

Kikboksings  nāc, kāds esi, un kļūsti, par kādu vēlies būt!
Kikboksings sevī iekļauj gan fizisko slodzi, gan vajadzību pēc tehnikas apguves un precīzas kustību izpildes. Pirms īstās cīņas lēni un pacietīgi jāapgūst pareizās roku un kāju kustības, lai Tu tās spētu izmantot arī satraucošajā cīņas brīdī. Kikboksings lieliski noder negatīvo emociju izlādēšanai – spēcīgi sitot un sperot Tu izmantosi visus spēkus, lai pēc treniņa spētu uzlādēties ar jaunu enerģiju!

Ko sagaidīt no kikboksinga treniņa:
• kustību apguvi un izpildi enerģiskas mūzikas pavadībā;
• individuālās tehnikas apmācību, kā arī sparingu (divcīņu vienam pret otru);
• pieredzējušu instruktoru, kas palīdzēs saprast pareizās kustības un iemācīs tās izmantot pareizā laikā un vietā. 

Kikboksinga nodarbības galvenie parametri:
• nodarbības laiks – 90 minūtes;
• intensitāte – piektā no piecām pakāpēm;
• dalībnieku skaits – līdz 15 cilvēkiem.




Bodycombat  kardiotreniņš cīņas formātā
Bodycombat treniņš ir spēcīgāks un fiziski izaicinošāks nekā trenažieru zāle – tas ir apvienots no tādām cīņu mākslām, kā karatē, bokss, teikvando, tai čī, muay thai un citām. Daudzie cīņu elementi ļauj izmantot visu, ko katrs no tiem var piedāvāt – koordināciojas prasmes, līdzsvaru, kāju un roku spēku, kā arī miera saglabāšanu un skaidras domas stresa situācijā. 

Ko sagaidīt no Bodycombat nodarbības:
• dinamiskas kustības mūzikas pavadībā, jo cīņu mākslās ir svarīgs tieši kustību ritms;
• aizraujošu treneri, kas Tev neļaus apstāties cīņas vidū;
• plašu cīņu elementu apskatu ar iespēju izvēlēties sev interesējošās kustības.

Bodycombat galvenie parametri:
• nodarbības laiks – 55 minūtes;
• intensitāte – piektā no piecām pakāpēm;
• dalībnieku skaits – līdz 15 cilvēkiem.

Kā panākt rezultātus vēl ātrāk?
Sporta klubs "Veselības Fabrika" katru dienu palīdz saviem apmeklētājiem iegūt tādu ķermeni, kādu viņi vēlas. Vēl pirms fizisko nodarbību sākuma kluba treneri atgādina, ka trenažieri nav vienīgais veids, kā Tavs ķermenis var iegūt spēku – svarīgs ir arī Tavs dzīvesveids un uzturs.




Seko dažiem padomiem no profesionāliem treneriem un esi drošs, ka trenažieru zāle nesagādās problēmas Tavam ķermenim:
• dzer ūdeni gan pirms un pēc treniņa, gan mērenos daudzumos arī treniņa laikā – ūdens ķermenī ir neaizvietojams un palīdz darboties dažādiem procesiem, kas Tevi uztur aktīvu un veselīgu;
• izvēlies ēdienus ar olbaltumvielām – pēc spēka treniņiem vari lietot piena produktus ar pievienotām olbaltumvielām vai izvēlēties ēdienus, kur tās ir atrodamas dabiski – olas, biezpiens, mandeles vai zemesriekstu sviests. Olbaltumvielas palīdz nostiprināties izveidotajai muskuļu masai;
• izgulies – katra cilvēka ķermenim nepieciešamais miega stundu skaits ir atšķirīgs: vīriešiem vecumā līdz 35 gadiem tās ir septiņas līdz pat deviņas stundas. Ja ikdienā jūti nogurumi vai ātri paliec sliktā garastāvoklī, iespējams, Tev katru nakti vajag vienu vai divas stundas vairāk miega.

Iegūsti spēku, ko Tev var dot trenažieru zāle un sporta kluba nodarbības – Tu ne tikai kļūsi pārliecinātāks par sevi, bet arī iegūsi vairāk enerģijas ikdienas aktivitātēm. "Veselības Fabrikas" trenažieru zāle Tev palīdzēs – apskati lielo piedāvājumu mājaslapā www.vfabrika.lv un izvēlies saviem mērķiem piemērotākās nodarbības. Lai veicas!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (27)
Anonīms [Anonīms] Ceturtdiena, 30. novembrī, 2023, 20:06

Hi there this is kinda of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I'm starting a blog soon but have no coding experience so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

Anonīms [Anonīms] Ceturtdiena, 30. novembrī, 2023, 18:53

Appreciate the recommendation. Let me try it out.

Anonīms [Anonīms] Ceturtdiena, 30. novembrī, 2023, 09:11

For most up-to-date information you have to go to see the web and on world-wide-web I found this site as a best web site for most up-to-date updates.

Anonīms [Anonīms] Trešdiena, 29. novembrī, 2023, 23:10

I really like reading through an article that can make men and women think. Also, thanks for allowing me to comment!

Anonīms [Anonīms] Trešdiena, 29. novembrī, 2023, 15:50

Thankfulness to my father who stated to me regarding this web site, this blog is truly awesome.