Banner 980x90

Valsts kontroliere: Problemātiskas jomas - lielo projektu īstenošana un valsts kapitālsabiedrību pārvaldība

Elita Krūmiņa/ Foto no video
Elita Krūmiņa/ Foto no video

Patlaban problemātiskas jomas ir lielo projektu īstenošana ministrijās un valsts kapitālsabiedrību pārvaldība, piektdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijas rīta raidījumā "Rīta panorāma" sacīja valsts kontroliere Elita Krūmiņa.

Viņa atzina, ka valstij neveicas ar lielajiem projektiem, piemēram, e-veselības un e-skolas projektu. Šo neveiksmju iemesli ir vieni un tie paši - neizpratne, ko ar projektu grib sasniegt, projekta mērķu saskaņošanā netiek iesaistīti lietotāji, kuri pēc tam neizprot, kāpēc projektu vajag. Tā rezultātā ieceres nedarbojas, skaidroja valsts kontroliere.

Kā otru problemātisku jomu viņa minēja valstij piederošo kapitālsabiedrību pārvaldību, kur nozīmīga ir laba pārvaldība un kapitāla atdeve. Taču ir redzamas problēmas ar tarifu izcenojumiem, izdevumu likumību un lietderību. "Ar šo jautājumu mūsu valstī ļoti, ļoti klibo," secināja Krūmiņa.

Plašāk skatieties LTV Ziņu dienesta sagatavotajā video sižetā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)