Banner 980x90

Vēl uz mēnesi atliek pilna sprieduma publicēšanu Ogres mēra Helmaņa lietā

Valmiera, 1.nov., LETA. Pilnā sprieduma publicēšana par izspiešanu apsūdzētā Ogres novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa (VL-TB/LNNK) lietā atlikta līdz 1.decembrim, aģentūra LETA noskaidroja Ogres rajona tiesā.

Par lietu atbildīgā tiesnese Zeltīte Kusiņa aģentūrai LETA atzina, ka nav spējusi līdz 31.oktobrim uzrakstīt spriedumu daļēji tādēļ, ka nesen kā atgriezusies no darba nespējas. Viņa nav spējusi atbilstoši paredzēt savas darba spējas, nosakot iepriekšējo termiņu. 1.decembris izvēlēts, jo Helmaņa advokāts Saulvedis Vārpiņš dosies atvaļinājumā, un tiesnese izvēlējusies to respektēt.

Pats Helmanis tiesnesei Kusiņai pārmet politisko ieinteresētību un interešu konfliktu, jo tiesnese savulaik sastrādājusies ar lietas prokuroru un virsprokuroru, kā arī ārstējusies pie opozīcijas pārstāves un lietas liecinieces Vitas Pūķes.

Kārtējo pilna sprieduma publicēšanas datuma atlikšanu Helmanis sauc par "ņirgāšanos par tieslietu sistēmu" un apsver iespēju par notiekošo vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā. Helmanis pauda sašutumu, ka citās valstīts tiesas process gada laikā var iziet visas instances, kamēr viņam pilnais spriedums jāgaida deviņus mēnešus.

Pilna sprieduma sastādīšana Ogres rajona tiesā ievilkusies kopš 10.aprīļa, kad to sākotnēji bija plānots publicēt, taču termiņš tika pārcelts uz 10.jūliju. Pēc tam sprieduma publicēšana tiesneses slimības dēļ bija atlikta līdz 31.oktobrim.

Kā ziņots, 2009.gadā Valsts policija Helmani aizturēja saistībā ar lietu, kas ierosināta par mēģinājumu izspiest naudu, lai Ogres televīzijā netiktu demonstrēts kāds kompromitējošs sižets. Vienlaikus tika aizturēts arī tā brīža Ogres televīzijas īpašnieks Artūrs Robežnieks.

Helmanis kopā ar Robežnieku apsūdzēti par līdzekļu izspiešanu no Helmaņa bērnu krusttēva Gunāra Kārkliņa pirms pašvaldības vēlēšanām. Vārpiņš atzīmēja, ka augstākminēto televīzijas sižetu neviens neesot redzējis, tādēļ nevarot komentēt.

Helmanis pret viņu vērsto apsūdzību nosaucis par politisko izrēķināšanos un uzskata, ka lieta pret viņu sākta pateicoties viņa politiskajam oponentam Kārkliņam. Pēc Helmaņa teiktā, Kārkliņš vēlējies panākt detālplāna apstiprināšanu lielveikala būvniecībai, pret ko stingri iestājies Helmanis, jo konkrētajā teritorijā izveidota piemiņas vieta represētajiem.

Ogres rajona tiesa piespriedusi Helmanim un Robežniekam naudas sodu 100 minimālo mēnešalgu jeb 38 000 eiro apmērā apsūdzībā par izspiešanu grupā. Apelācijas sūdzību iespējams iesniegt tikai pēc pilna pilna sprieduma sastādīšanas, tādēļ apsūdzētie aizvien to nav varējuši pārsūdzēt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)