Banner 980x90

Veselīgākie slāpju remdētāji

Veselīgāk ir lielāko daļu no nepieciešamā ūdens daudzuma uzņemt ar augļiem un dārzeņiem, kuru šūnās krājas visveselīgākais ūdens - augļu ūdens.
Visas labi zinām, ka dienas laikā nepieciešams uzņemt 2,5 līdz 3 litrus ūdens. Taču tas nebūt nenozīmē, ka jāizdzer tik daudz ūdens tīrā veidā. Daudzkārt veselīgāk ir lielāko daļu no nepieciešamā ūdens daudzuma uzņemt ar augļiem un dārzeņiem, kuru šūnās krājas visveselīgākais ūdens - augļu ūdens.

Augļu saknes uzņem īstu minerālvielu, vitamīnu un mikroelementu bagātību un optimāli izšķīdinātā veidā atdot to tālāk mums, cilvēkiem. Starp citu, amerikāņu ārsts Normans Vokers organismam nepieciešamo šķidrumu uzņēma gandrīz vienīgi ar augļu un dārzeņu sulām un nodzīvoja 115 gadus.

Ir augļi, kuros ir tik daudz šķidruma, ka tie līdzinās ūdenim. Melones, vīnogas un arī citi augļi satur līdz pat 95 procentiem ūdens. Tikpat daudz šķidruma ir arī salātos un citos dārzeņos, vienalga, vai ēdam tos termiski neapstrādātus vai apstrādātus.

Ja cilvēks par savu galveno uzturu uzskata augļus, lapu salātus un dārzeņus, un apēd tos aptuveni divus kilogramus dienā, viņam pavisam noteikti nav katru dienu jāizdzer vēl divarpus litri tīra ūdens. Pietiktu izdzert puslitru visas dienas laikā.

Labākie slāpju remdētāji: ar ūdeni bagātākie augļi un dārzeņi
Augļi: ananāsi, āboli, visas ogas, bumbieri, greipfrūti, ķirši, kivi, mandarīni, mango, melones, plūmes, nektarīni, apelsīni, papaijas, persiki, aivas, renklodes, vīnogas, citroni.
Dārzeņi: artišoki, baklažāni, cukini, ziedkāposti, brokoļi, fenheļi, gurķi, kāposti, kolrābji, visi garšaugi, mangolds, burkāni, saldie pipari, pastinaki, puravi, rabarberi, ķirbji, rožu kāposti, sarkanās bietes, visi lapu salāti, melnsaknes, selerijas, sparģeļi, spināti, tomāti.

Sulīgas un veselīgas ēdienkartes piemērs
(tā nodrošinās to, ka visas dienas laikā lielāko daļu nepieciešamā ūdens daudzuma tu uzņemsi ar dārzeņiem un augļiem):

Rīts. Augļu kokteilis: sagriež pusābolu, 1 kivi, 1 ananasa šķēli (konservētu), 1 mandarīnu/ vai apelsīnu un sajauc ar 2 ēdamkarotēm krējuma, pievienojot 1 tējkaroti rozīņu un 1 tējkaroti saulespuķu sēkliņu. Šāds kokteilis satur 300 ml ūdens

Agra priekšpusdiena. 1 banāns remdē nelielu izsalkumu

Vēla priekšpusdiena. Saspaidīts pusavokado mīkstums, sajaukts ar mazliet citronu sulas un pipariem. Šāds paēdiens satur 200 ml ūdens
{baneris}
Pusdienas. 250 grami tvaikotu sparģeļu, ar mizu vārīti kartupeļi ar sviestu un sāli. Šāds ēdiens satur aptuveni 330 ml ūdens

Pēcpusdiena. 1 biojogurts ar rīvētiem burkāniem un riekstiem. Maizīte ar sviestu.

Vēla pēcpusdiena. 1 ābols vai bumbieris. Ūdens daudzums - aptuveni 330 ml

Vakariņas. Liels šķīvis svaigu dārzeņu salātu, piedevas pēc patikas (siers vai tuncis vai auksts cepetis utt.). Grauzdēta maize ar sviestu. Šāds ēdiens satur aptuveni 330 mililitrus ūdens.

Pirms gulētiešanas. Sulīgs apelsīns. Ūdens daudzums - 100 ml

Kopā: ar šādu ēdienkarti organisms dienas laikā saņem 1,6 litrus veselīga ūdens. Papildus nepieciešams pavisam maz šķidruma (ja vien ēdienam nepievieno pārāk daudz sāls un pārāk nesvīsti). Atkarībā no slāpju sajūtas un gaisa temperatūras vēl būtu nepieciešams uzņemt ap puslitru ūdens, minerālūdens, augļu vai dārzeņu sulas vai zāļu tējas.

 src=

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)