Banner 980x90

"Virši-A": Šogad varētu turpināties degvielas tirgus izaugsmes bremzēšanās

Pērnā gada pēdējos mēnešos bija novērojama degvielas tirgus izaugsmes bremzēšanās, kas varētu turpināties arī šogad, intervijā aģentūrai LETA teica degvielas mazumtirgotāja AS "Virši-A" izpilddirektors Jānis Vība. 

Rīga, 28.janv., LETA. Pērnā gada pēdējos mēnešos bija novērojama degvielas tirgus izaugsmes bremzēšanās, kas varētu turpināties arī šogad, intervijā aģentūrai LETA teica degvielas mazumtirgotāja AS "Virši-A" izpilddirektors Jānis Vība. 

Viņš stāstīja, ka uzņēmums ir apstiprinājis stratēģisko plānu 2020.gadam, definējot, ka ir jāturpina audzēt tirgus daļa standarta degvielas veidos, kā arī jāstrādā pie alternatīvo degvielas veidu attīstības. 

"Ja runājam par uzņēmuma pelnītspēju, tad plānojam to saglabāt pērnā gada līmenī," teica Vība, piebilstot, ka tirgus situācija šogad varētu būt visai izaicinoša, jo jau 2019.gada pēdējos mēnešos varēja novērot to, ka "notiek tirgus bremzēšanās tieši attiecībā uz degvielas tirgū realizēto degvielas apjomu". 

Viņš prognozēja, ka tirgus bremzēšanās arī šogad varētu turpināties lielākoties saistībā ar veiktajām akcīzes nodokļa izmaiņām. 

"Jāatgādina, ka dīzeļdegvielai nodokļa likme pieauga par aptuveni pieciem centiem, bet benzīnam - par četriem centiem uz litru. Diezgan droši var prognozēt, ka kopumā tirgum šīs izmaiņas nebūs labvēlīgas," stāstīja Vība, skaidrojot, ka tie tranzīta klienti, kas līdz šim uzpildījās Latvijā, arvien vairāk migrēs tālāk uz Lietuvu un Poliju, kur akcīzes likmes ir zemākas. 

Viņš teica, ka uzņēmēji izvēlēsies uzpildīties tur, kur ir lētāk. Attiecīgi tirgus situācija šogad būs izaicinoša, līdz ar to pērnā gada rezultātu noturēšana varētu tikt uzskatīta par pieņemamu sniegumu, uzsvēra Vība.

"Virši-A" reģistrēta 1995.gadā un tās pamatkapitāls ir 910 560 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2018.gadā bija 180,300 miljoni eiro, kas, salīdzinot ar gadu iepriekš, ir pieaugums par 21,5%, un peļņa bija 3,796 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 22,1%. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)