Banner 980x90

"Sadales tīkls" uzlabo elektrotīklu Ogres un Ikšķiles novadā

Lai nodrošinātu kvalitatīvu, nepārtrauktu un drošu elektroenerģijas piegādi lietotājiem Ogres un Ikšķiles novadā, AS ''Sadales tīkls'' šogad realizēs 22 investīciju projektus, elektrotīkla attīstībā ieguldot vairāk nekā 3 miljonus eiro.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja AS "Sadales tīkls" Komunikācijas speciāliste Tatjana Smirnova, Ogres un Ogres novada iedzīvotāju un uzņēmumu elektroapgādes uzlabošanai "Sadales tīkls" 2015.gadā elektrotīkla attīstībā ieguldīs 2,3 miljonus eiro. Ogrē šogad "Sadales tīkls" turpina veikt zemsprieguma 0,4kV(kilovoltu) elektrotīkla rekonstrukciju un zemsprieguma gaisvadu elektrolīniju pārbūve par kabeļu līnijām tiek veikta Tūju, Kaļķu, Strautu un Mārtiņa ielā. Rekonstrukcijas darbu laikā zemsprieguma kabeļu līnijas plānots izbūvēt 3,9 kilometru garumā, paaugstinot elektroapgādes drošumu 45 lietotājiem, savukārt Čakstes prospektā šogad tiek veikta transformatoru apakšstacijas rekonstrukcija.

Ogresgala pagastā šogad "Sadales tīkls" plāno veikt vidējā sprieguma 20kV gaisvadu elektrolīniju rekonstrukciju 18 kilometru garumā. Veicot elektrotīkla rekonstrukcijas darbus, plānots izbūvēt 4 jaunas transformatoru apakšstacijas, gaisvadu elektrolīnijas 14,5 kilometru garumā pārbūvēt izolētu vadu izpildījumā, bet gaisvadu elektrolīnijas posmu 3,8 kilometru garumā pārbūvēt par kabeļu līniju. Pēc elektrotīkla rekonstrukcijas piegādātās elektroenerģijas kvalitāte un drošums uzlabosies 600 "Sadales tīkls" klientiem. Papildus 20kV elektrotīkla rekonstrukcijai, šogad Ogresgala pagasta vidējā sprieguma elektrotīklā tiks izbūvēts attālināti vadāms jaudas slēdzis, kas ļaus "Sadales tīkls" ātrāk reaģēt un efektīvāk attālināti vadīt elektrotīklu, palielināt automātiski saņemtās informācijas plūsmu par aktuālo situāciju elektrotīklā un veikt pārslēgumus, maksimāli samazinot elektroapgādes pārtraukuma laiku klientiem elektrotīkla bojājumu gadījumos.

Attālināti vadāms jaudas slēdzis vidējā sprieguma 20kV elektrotīklā šogad tiks izbūvēts arī Ķeipenes pagastā. Pēc projekta realizēšanas elektroapgādes drošums uzlabosies 620 Ķeipenes pagasta un Suntažu iedzīvotājiem, jo jaudas slēdzis nodrošinās "Sadales tīkls" iespēju attālināti vadīt elektrotīklu un veikt pārslēgumus, samazinot elektroapgādes pārtraukuma laiku klientiem elektrotīkla bojājumu gadījumos.

Apjomīgi elektrotīkla rekonstrukcijas darbi šogad plānoti Lauberes pagastā. Vidējā sprieguma 20kV gaisvadu elektrolīnija no Lauberes līdz Lēdmanei tiks rekonstruēta 22,1 kilometru garumā, tostarp 1,9 kilometru garu 20kV elektrolīnijas posmu plānots pārbūvēt par kabeļu līniju. Lauberes pagastā tiks veikta arī zemsprieguma 0,4kV gaisvadu elektrolīniju pārbūve par kabeļu līnijām 5 kilometru garumā un izbūvētas 5 jaunas transformatoru apakšstacijas. Pēc elektrotīkla rekonstrukcijas darbu pabeigšanas, elektroapgādes drošums un kvalitāte uzlabosies 562 "Sadales tīkls" klientiem.

Lai uzlabotu sniegto pakalpojumu kvalitāti Suntažu, Lauberes un Madlienas iedzīvotājiem, šogad vidējā sprieguma 20kV elektrolīnija no Suntažiem līdz Madlienai tiks rekonstruēta 19,6 kilometru garumā un šīs gaisvadu elektrolīnijas posms 14,8 kilometru garumā tiks pārbūvēts izolētu vadu izpildījumā. Elektrolīnija šķērso mežainu teritoriju un tas ir galvenais cēlonis neplānotiem elektroapgādes pārtraukumiem, ko rada spēcīga vēja ietekmē lūzis koks vai līnijā ieķēries zars, tādēļ gaisvadu elektrolīnijas rekonstrukcija ievērojami paaugstinās elektroapgādes drošumu 288 lietotājiem. Suntažu pagastā šogad plānots veikt arī zemsprieguma 0,4kV gaisvadu elektrolīniju pārbūvi par kabeļu līnijām 3,5 kilometru garumā, paaugstinot sniegto pakalpojumu kvalitāti 15 lietotājiem. Gan Suntažu, gan Lauberes pagastā šogad ir veikta transformatoru apakšstacijas izbūve.

Nozīmīgs projekts iedzīvotāju elektroapgādes uzlabošanai šogad ir noslēdzies Taurupes un Mazozolu pagastā, kur no apdzīvotās vietas "Aderkaši" līdz "Ogresmuižai" ir veikta 20kV gaisvadu elektrolīnijas rekonstrukcija 11,2 kilometru garumā un jaunas transformatoru apakšstacijas izbūve, uzlabojot elektroapgādes kvalitāti 488 klientiem, savukārt Taurupes pagastā ir veikta vidējā sprieguma 20kV gaisvadu elektrolīniju pārbūve par kabeļu līnijām 4 kilometru garumā un izbūvēta jauna transformatoru apakšstacija, paaugstinot elektroapgādes drošumu 86 lietotājiem.

Mazozolu pagastā "Sadales tīkls" šogad plāno veikt zemsprieguma 0,4kV elektrotīkla rekonstrukciju un darbu laikā 0,4kV gaisvadu elektrolīniju plānots pārbūvēt par kabeļu līniju 1,2 kilometru garumā, uzlabojot elektroapgādes kvalitāti 25 "Sadales tīkls" klientiem.

Lai uzlabotu elektroapgādi 257 Rembates ciema un pagasta iedzīvotājiem, "Sadales tīkls" šogad veiks vidējā sprieguma 20kV gaisvadu elektrolīnijas pārbūvi izolētu vadu izpildījumā 5 kilometru garumā. Projekta ietvaros tiks rekonstruēts elektrolīnijas posms, kas nodrošina elektroapgādi Lielvārdes Militārajam lidlaukam, tādējādi paaugstinot elektroapgādes drošumu valsts nozīmes aizsardzības objektam.

Elektrotīkla rekonstrukcijas darbi šogad tiek veikti arī Ikšķiles novadā, kur elektrotīkla attīstībā "Sadales tīkls" ieguldīs 715 tūkstošus eiro. Vienlaicīgi ar Ikšķiles satiksmes infrastruktūras tīkla uzlabošanas darbiem, ko veic Ikšķiles novada dome, pilsētā ir noslēgusies "Sadales tīkls" zemsprieguma 0,4kV gaisvadu elektrolīniju pārbūve par kabeļu līnijām 3,6 kilometru garumā - Daugavas prospektā, Ozolu, Ķiršu, Papeļu, Alkšņu un Ošu ielā, paaugstinot elektroapgādes drošumu 139 lietotājiem.

Nozīmīgs projekts iedzīvotāju elektroapgādes uzlabošanai, šogad tiek realizēts Ikšķilē, kur tiek veikta vidējā sprieguma 20kV gaisvadu elektrolīnijas rekonstrukcija. Rekonstrukcijas darbu laikā esošā 20kV gaisvadu elektrolīnija, kas stiepjas no Ikšķiles lidlauka līdz Upes ielai, no Upes ielas līdz autoceļam A6 (Rīga - Ogre), gar Ādamlauku un autoceļu A6 un gar dzelzceļu līdz Ogres robežai, tiks demontēta un tās vietā plānots izbūvēt 20kV kabeļu līniju 7,6 kilometru garumā, gaisvadu elektrolīniju izolētu vadu izpildījumā 2,8 kilometru garumā un jaunu 0,4kV kabeļu līniju 0,3 kilometru garumā. Esošā gaisvadu elektrolīnija šķērso gan purvainu teritoriju, gan privātīpašumus, apgrūtinot operatīvu piekļuvi "Sadales tīkls" darbiniekiem, lai veiktu elektrolīnijas uzturēšanas un remontu darbus. Rekonstrukcijas darbu laikā tiks izbūvētas 3 jaunas transformatoru apakšstacijas, ievērojami uzlabojot elektroapgādes drošumu un kvalitāti 615 Ikšķiles un novada iedzīvotājiem. Vidējā sprieguma elektrotīkla rekonstrukcija jau ir noslēgusies Tīnūžu pagastā, kur 1,3 kilometru garumā ir veikta 20kV gaisvadu elektrolīnijas pārbūve par kabeļu līniju 1,3 kilometru garumā un izbūvēta jauna transformatoru apakšstacija.

Šogad "Sadales tīkls" kopumā visā Latvijā plāno atjaunot 877 kilometrus vidējā sprieguma elektrolīnijas, tajā skaitā vidējā sprieguma gaisvadu līniju pārbūve zemē ieraktās kabeļu līnijās plānota 209 kilometru garumā, 823 kilometru zemsprieguma elektrolīnijas, kā arī rekonstruēt vai no jauna izbūvēt 554 transformatoru apakšstacijas, bet elektrolīniju trases visā Latvijā plānots attīrīt 4 444 kilometru garumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)