Banner 980x90

10 veidi, kā pasteidzināt pavasari

Ir jāpriecājas, ka ziema šogad padevusies kā Īsta ziema - ir sniega kupenas, ir kalniņi, no kuriem šļūkt, ir burvīgas ziemīgas ainavas, ko izbaudīt. Taču, ja arvien vairāk ilgojies pēc pavasara un nespēj to vairs sagaidīt, pasteidzini tā ierašanos! 10 veidi, kā pasteidzināt pavasara atnakšanu savās mājās un savā sirdī!

Diedzē uz palodzes graudus un uzņem vitamīnus!
Diedzējumi ir lielisks veids, kā uzņemt vitamīnus un atjaunot organismā enerģiju, kas uz pavasara pusi sāk izsīkt un sāk parādīties tā sauktais, pavasara nogurums.
Diedzēt var kressalātus, kviešus, miežus, auzas, lucernas, zirņus, arī redīsus.
Graudus un sēklas sākumā dažas stundas uzbriedina ūdenī, tad ņem šķīvi, kurā vairākās kārtās ieloka marli, vati vai salvetes, salaista to ar ūdeni un biezā kārtā ber virsū graudus. Neaizmirsti uzturēt mitrumu. Graudi izdīgs jau nedēļas laikā!
Diedzējumus vari likt uz maizītēm, salātos vai dekorēt zupas un citus ēdienus.

Pagatavo kādu ēdienu, kas tev asociējas ar pavasari!
Labi, redīsu šobrīd vēl nav, taču tūliņ tūliņ jau veikalos būs mūsu pašu Mārupes gurķi. Tikmēr Ķīnas kāposti veikalos pilni plaukti!
Gatavo dažādus košus salātus - jo raibāki un svaigāki, jo labāk!
Piemēram, sagatavo salātus no Ķīnas kāposta, sīpola, gurķa un tomāta, pievieno klāt mērcīti (3 ēdk. eļļas, 1 ēdk. citronu sulas, sāls, pipariem, nedaudz cukura) un grauzdiņus. Vari salātiem pievienot diedzējumus.

Iesēj kaķu zāli - gan minka būs priecīgs, gan pašai mājās jau būs pavasaris!
Kaķu zāle iesēta podiņā izdīgst jau dažās dienās, un drīz vien mājās varēsi baudīt koši zaļu zālīti.

Iegādājies kādu pavasara puķi podiņā!
Veikalos nopērkamas gan narcises, gan hiacintes, gan krokusiņi, gan citas pavasara sīpolpuķes podiņos. Mīnuss, protams, ka tās diezgan ātri - aptuveni divu nedēļu laikā noziedēs. Taču lielais pluss - šīs divas nedēļas tavās mājās smaržos kā pavasarī!

Interjerā ievies pavasara krāsas - pumpuru zaļo, narcišu dzelteno
Nomaini aizkarus un dekoratīvos spilvenus vai citas lietas mājā, taču ienes tajā košas pavasara krāsas!
Viens no noguruma izraisītājiem ir saules enerģijas trūkums, tādēļ tik ļoti uz ziemas beigām alkstam sagaidīt pavasari - tad būs vairāk gaismas un siltuma. Tāpēc izmanto biežāk dzelteno krāsu, kas simbolizē sauli - gaismas, siltuma un dzīvības avotu. Dzeltenā krāsa piepilda ar stimulējošu enerģiju un fiziskā ķermenī tonizējoši ietekmē saules pinumu un nervu sistēmu.
Izmanto arī vairāk zaļo krāsu. Zaļā krāsa simbolizē dabu, pavasari un ir organisma cikliskās atjaunošanās simbols. Zaļā krāsa palīdz noņemt spriedzi un rada harmonijas sajūtu.

Izvēlies apģērbus ar košām krāsām! Pārcilā skapī jau pavasara/ vasaras sezonas lietas
Jā, jā, vēl ir krietni par agru pāriet uz pavasara kleitām un svārkiem, taču tas nenozīmē, ka ikdienā nevaram izvēlēties košākus un pavasarīgākus aksesuārus, kā arī apģērbā ieviest svarīgās zaļās un dzeltenās krāsas akcentus.
Turklāt varam jau laikus pārlūkot skapī pavasara/ vasaras apģērbus, pielaikot kādu gaisīgāku kleitu un iztēloties, kā viegliem soļiem bez smagajiem zābakiem un mēteļiem slīdēsim ar to pa ielu, pūtīs liegs vējiņš, saulīte sildīs...

Aromterapija pavasari gaidot
Varbūt tev pašai ir kādas mīļākās smaržas, kuras tu lieto tikai pavasarī vai vasarā? Kāpēc ar tām neiesmaržoties arī kādā ziemas dienā? Pavasarīgas sajūtas garantētas!
Aromterapijā gan pavasari gaidot vispiemērotākie esot mīlas aromāti. Labu kokteili iegūsi, sajaucot trīs pilienus vīraka (Bosvellia carteri) ar vienu rozes (Rosa centifolija) vai muskata salvijas (Salvia sclarea) pilienu un ar diviem ģerānijas (Pelargonium graveolens) pilieniem.
Vēl īpaša ir arī lavandas aromātiskā eļļiņa - ja tuvojoties pavasarim, sajūti tuvojamies arī pavasara nogurumu, lavandas aromātiskās eļļiņas ir pirmā palīdzība pret stresu, nemieru, nogurumu, galvas sāpēm un, protams, uzlabo imūnās sistēmas stāvokli.

Ieliec vāzē zariņus un izplaucē lapiņas
Pastaigas laikā mežā saplūc bērzu, papeles, lazdas zariņus, saliec vāzē (zariņu kātus ieteicams ar gaļas āmurīti nedaudz saklapēt, tad tie labāk uzņems ūdeni) un var sākties gaidīšanas laiks. Ir tik jauki katru dienu pieiet un palūkoties, cik tālu pumpuriņi atplaukuši un vai no brūnajām čaulām jau nespīd laukā zaļas actiņas.
{baneris}
Aplūko fotogrāfijas no iepriekšējiem pavasariem un no pagājušās vasaras
Nekas, ja aiz loga sneigu kupenas, putenios un sals. Tev mājās var uzplaukt vasara, skatoties video vai foto no iepriekšējām vasarām un pavasariem.

Sauli un pozitīvo noskaņojumu smelies filmās un mūzikā!
Noskaties ar draudzenēm vai mīļoto kopā filmu, kas liek tev smieties un rada pozitīvas emocijas.
Mēs iesakām vēlreiz noskatīties Mamma mia! - saule, jūra, pludmale, ABBAs dziesmas un mīlestība!

 src=


Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)