Banner 980x90

10.Saeimas vēlēšanu brīvprātīgo novērotāju pilnvarojums izsniegts jau 53 cilvēkiem

Līdz šodienai Centrālā vēlēšanu komisija 10.Saeimas vēlēšanām vēlēšanu novērotāju brīvprātīgo pilnvarojumu izsniegusi jau 53 cilvēkiem, kuri ir izgājuši e-apmācības kursu un aizpildījuši brīvprātīgā novērotāja pieteikuma formu, aģentūru LETA informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.
Vēl 116 cilvēki ir reģistrējušies CVK e-apmācības portālā, taču nav reģistrējušies par brīvprātīgajiem novērotājiem.

Kā LETA jau ziņoja, lai mazinātu sabiedrības aizspriedumus par vēlēšanām un neuzticēšanos vēlēšanu rezultātiem, CVK 10.Saeimas vēlēšanās pirmo reizi Latvijā īstenos projektu "Brīvprātīgie novērotāji". Projekta mērķis ir dot iespēju katram Latvijas iedzīvotājam, kurš sasniedzis 16 gadu vecumu un iepazinies ar vēlēšanu kārtību un balsu skaitīšanas nosacījumiem, pieteikties par brīvprātīgo vēlēšanu novērotāju 10.Saeimas vēlēšanās.

Interesentiem ir jāpiesakās CVK mājaslapā www.cvk.lv un, aizpildot elektronisko apmācības kursu "10.Saeimas vēlēšanu kārtība" un reģistrācijas pieteikumu, jāizvēlas vēlēšanu iecirknis, kurā novērot 10.Saeimas vēlēšanas. Sekmīgi nokārtojot e-apmācības kursu un piereģistrējoties programmā, e-pastā tiks saņemts novērotāja pilnvarojums, kas jāizdrukā un kopā ar personu apliecinošu dokumentu vēlēšanu dienā jāuzrāda vēlēšanu iecirkņa komisijas priekšsēdētājam.

Vēlēšanu dienā brīvprātīgie varēs iecirkņos novērot balsošanas gaitu, balsu skaitīšanu, vērot, vai nenotiek aģitācija, kas vēlēšanu dienā ir aizliegta, vai balsu skaitīšana notiek godīgi. Novērojumus vēlams reģistrēt novērotāja anketā.

CVK priekšsēdētājs aicināja pamanītos pārkāpumus uzreiz darīt zināmus vēlēšanu komisijas priekšsēdētājam, bet, ja nelikumības netiek novērstas, - ziņot CVK.

Pieteikties projektam "Brīvprātīgie novērotāji 10.Saeimas vēlēšanās" var līdz 30.septembrim. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)