Banner 980x90

Airētāji sacenšas Ogres maratonā 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Jūnija beigās Ogres upē notika sacensības "Ogres airēšanas maratons", kurās garajā distancē ātrākais bija rēzeknietis Ilmārs Ostrovskis, bet īsajā distancē salaspiliete Krista Bondare uzvaru dalīja uz pusēm ar glāžšķūniešiem Rolandu un Arni Kalniņiem.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja sacensību rīkotājs Gundars Patmalnieks, vasara, sagaidījusi ar lielu karstumu, ūdenstūristus mulsināja. Vai sacensību dienā Ogres upe nebūs galīgi izžuvusi? Tradicionālais joks, ka par vietām mūsu sacensībās nav jāuztraucas, jo upe liela un vietas pietiks visiem, šoreiz nevietā. Braucam, kur dziļāks, bet vienmēr priekšā kāda galva iznirst. Izrādās, upe pilna ne tikai ar laivām, bet arī ar veldzi meklējošiem atpūtniekiem. Tāpēc jau rīkojām sacensības, lai Ogres krastos dzīvojošie redz tuvumā to, par ko tikai dzirdējuši.

14 kilometrus "īsajā" distancē divvietīgajā smailītē braucošie Glāžšķūņa pārstāvji Rolands un Arnis Kalniņi līdz pēdējiem metriem izmisīgi dzinās pakaļ  salaspilietei Kristai Bondarei, un steigā pat finišā netrāpīja. Absolūti vienādais abu ekipāžu rezultāts (1:43:43 h) liecina, ka distance nobraukta ar vidējo ātrumu 10 km/h. Izcils ātrums mazūdens periodā!

Gaidot garās distances finišu pie Līkā tilta piestātnes, arī Ogres jaunieši izmantoja iespēju pabraukāties ar laiviņām. Jevģenijs Drozdovs satrenējās vislabāk un bērnu sacensībās 200 metrus nobrauca trīsarpus minūtēs. Toni noteica Valmieras puikas – Elvis Fiļipovs 1:28 min.

Visgaidītākās bija eskimosu apgrieziena sacensības. Jau pirmajā mēģinājumā konkurentus "samulsināja" tikai 13 gadus vecais Elvis Fiļipovs, kurš desmit reizes apgāzās un piecēlās 24.69 sekundēs. Latiņa bija pacelta tik augstu, ka meņģelietim Gundaram Patmalniekam tikai otrajā mēģinājumā izdevās to pārspēt – 21.94 s. "Paaudžu konfliktā" (40 gadu starpība kā nekā) centās iesaistīties trenere no Valmieras, daudzkārtējā Latvijas čempione airēšanas slalomā Antra Limbēna, bet viņa savā otrajā mēģinājumā spēja "tikai" 25.65 s.

Tikmēr ar aplausiem finišā tika sagaidīts šī pasākuma galvenais varonis – rēzeknietis Ilmārs Ostrovskis. Karstumā un "mazūdenī" 58 kilometrus no Dzērves tilta līdz Līkajam tiltam noairēti 7:28 h. Pārējie maratonisti neiekļāvās kontrollaikā un izstājās. Piemēram, Meņģeles airēšanas skolas pārstāve Rūta Patmalniece, kuras kontā jau ir arī 100 kilometrus gari maratoni, tika līdz Kartona fabrikas dambim.

Sacensību dalībnieki saka paldies Ogres novada pašvaldības projektu konkursam "R.A.D.I. - Ogres novadam" par interesanto pasākumu un sola piedalīties tajā arī nākamajā gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)