Banner 980x90

Aizdevums auto īpašniekiem

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Ja nepieciešams aizdevums, viens no variantiem ir kredīts pret auto ķīlu. Šādu pakalpojumu šobrīd piedāvā vairākas kompānijas, un pieteikties tam iespējams internetā. 

Kredīts pret auto ķīlu ir iespēja saņemt naudas summu, kas ir līdz pat 90% vērtībā no ieķīlātās automašīnas. Tātad šis pakalpojums būs labs risinājums situācijās, kad nepieciešama lielāka naudas summa, kā to spēj piedāvāt citi internetā pieejamie aizdevumi. Ņemot vērā, ka kredīts tiek izsniegts pret ķīlu, arī procentu likme būs zemāka. 

Ērta ir arī kredīta noformēšana – nav jādodas uz banku, lai kārtotu laikietilpīgas formalitātes. Arī atbilde par aizdevuma piešķiršanu nav jāgaida ilgi, un kredīts tiek izsniegts dienas laikā. Vēl viena šī aizdevuma priekšrocība – lai arī automašīna ir nodota kā ķīla, tās īpašnieks var turpināt ar to braukt arī pēc kredīta saņemšanas. 

Kā noformēt kredītu?
Šis aizdevuma veids tiek izsniegts jau no 18 gadu vecuma, ja vien uz personas vārda ir reģistrēta automašīna, kas var kalpot kā ķīla.
Lai arī aizņemšanās nosacījumi pie dažādiem aizdevējiem mēdz būt atšķirīgi, dažas nianses tiem ir kopīgas. Lai kredīts pret auto ķīlu būtu pieejams:
- ieķīlājamai automašīnai jābūt jaunākai par 20 gadiem;
- nepieciešama izieta Tehniskā apskate;
- vajadzīga arī OCTA apdrošināšana;
- nedrīkst būt vēl nenomaksāts automašīnas līzings.

Lai pieteiktos kredītam pret auto ķīlu, vispirms jāapmeklē izvēlētās kredītiestādes mājaslapa un jāizvēlas vēlamā naudas summa. Turpat jānorāda arī dati par sevi un automašīnu, ko paredzēts ieķīlāt. Ja kredīta pieteikums tiek aizpildīts aizdevēja darba laika ietvaros, to izskata salīdzinoši ātri – apmēram trīsdesmit minūšu līdz vienas stundas laikā. Pozitīvas atbildes gadījumā līgums jāparaksta elektroniski vai personīgi ierodoties uzņēmuma filiālē. 

Pēc līguma parakstīšanas uz CSDD tiek nosūtīti visi nepieciešamie dokumenti un pilnvara par to, ka automašīna tiek piesaistīta kā nodrošinājums kredītam. Pēc tam līzinga noformētājam jādodas uz CSDD, lai šo pilnvaru parakstītu.

Kredīts pret auto ķīlu ir piemērots risinājums visdažādākajās situācijās – īpaši noderīgs tas ir tad, kad nauda nepieciešama lielākiem dzīves plāniem, piemēram, mājokļa remontam. Pateicoties tam, ka kredīts tiek izsniegts pret ķīlu, var rēķināties ar mazākām procentu likmēm – tātad aizdevumu iespējams saņemt ar īpaši izdevīgiem noteikumiem. Pirms kredīta noformēšanas svarīgi apzināties visus riskus un rūpīgi izvērtēt savas iespējas kredītu atmaksāt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)