Banner 980x90

Aizdomās par 30 cilvēku apkrāpšanu internetā Ogres policija bibliotēkā aiztur jaunieti

Rīga, 15.aug., LETA. Ogres kriminālpolicija aizturējusi kādu jaunieti aizdomās par 30 cilvēku apkrāpšanu internetā, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Izmeklēšanā tika apkopota informācija no Patērētāju tiesību aizsardzības biroja, jo vairāki patērētāji sūdzējušies par kādu negodprātīgu darījumu izpildītāju.

Ogres iecirkņa policisti noskaidroja, ka jaunietis apkrāpis vismaz 30 cilvēkus. Ļaundaris pret visiem cietušajiem izmantojis vienu krāpšanas shēmu. Nelikumīgās darbības veiktas kādā interneta portālā, kur cilvēki savstarpēji pārdod grāmatas.

7.augustā viņš aizturēts kādā bibliotēkā. Pratināšanas laikā likumsargi noskaidroja, ka 1999.gadā dzimušais ar nelikumīgajām darbībām nodarbojas kopš 17 gadu vecuma.

Aizturētais atzinies 50 krāpšanas gadījumos, lai gan policijā pašlaik apkopota informācija par aptuveni 30 krāpnieciskiem gadījumiem. Katra darījuma summa bijusi no 10 līdz 15 eiro.

Saistībā ar notikušo sākti 30 kriminālprocesi par krāpšanu nelielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu līdz vienam gadam, piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Vīrietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Policija aicina vienmēr pārbaudīt sev vēlamā darījuma drošību un ticamību. It īpaši, ja pircējs vēlas pasūtīt preci par salīdzinoši lielu naudas summu, vai konkrētās piedāvātās preces cena nešķiet adekvāta, piemēram, tā ir pārāk zema ar mērķi piesaistīt potenciālos pircējus. Šajā gadījumā, ja iedzīvotāji vēlas pirkt vai pārdot mantas, izmantojot sludinājuma portālus, policija atgādina, ka drošāks veids šo darījumu norisei ir tikšanās klātienē, tādējādi uz vietas pārbaudot konkrēto preci un veicot apmaksu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)