Banner 980x90

Aptauja: Latvieši valdībā vēlas redzēt ZZS, krievi - SC

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS septembrī veiktā aptauja liecina, ka vairāk nekā 36% gribētu, lai nākamajā Saeimā koalīcijā tiktu iesaistīta apvienība "Saskaņas centrs" (SC), kā arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - 35%, - informē "Neatkarīgā Rīta Avīze".
Vairākums latviski runājošo aptaujas dalībnieku par vissvarīgāko koalīcijas dalībnieku tomēr uzskata zemniekus - 43,1%. Kā otro latviski runājošie aptaujas dalībnieki minēja apvienību "Vienotība" - 42,4%, kurai seko arī 'Visu Latvijai!" - TB/LNNK - 39,4%.

32,3% aptaujāto ir grūti pateikt vai arī viņi nezina, kas būtu vēlamākie koalīcijas veidotāji nākamajā Saeimā.

Šāds reitingu sadalījums principā apliecina latviski runājošā elektorāta vēlmi, lai pēc 10.Saeimas vēlēšanām koalīcija paliktu nemainīga, jo visas trīs minētās partijas strādā valdībā.

Tiesa, pašreizējās koalīcijas nākotne vislielākajā mērā būs atkarīga no budžeta konsolidācijas piedāvājumiem, jo, kā sola paši zemnieki, - ZZS ar savām balsīm palīdzēs veidot valdību tām partijām, kas neveiks dramatiskus soļus sociālajās un reģionu attīstības jomās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)