Banner 980x90

Asins donoru diena Ogrē

Nākamnedēļ Valsts asinsdonoru centrs rīkos izbraukumu uz Ogri, pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informē Valsts asinsdonoru centrs.

Donoru diena norisināsies 28.oktobrī no plkst.10.00 līdz 13.00 Ogres kultūras centra telpās, Brīvības ielā 15, Ogres novadā.

Valsts asinsdonoru centra (VADC) medicīnas darbinieki aicina donorus ziedot asinis, jo ārstniecības iestāžu pieprasījums pēc asins komponentiem ir salīdzinoši liels. Lai apmierinātu slimnīcu vajadzības, ir nepieciešama donoru atsaucība. VADC lūdz nepalikt vienaldzīgiem un ziedot savas asinis, tādējādi glābjot smagi slimu cilvēku dzīvības, dodot tiem iespēju izārstēties.

Par asins donoru var kļūt personas vecumā no 18 – 65 gadiem. Ķermeņa svaram ir jābūt virs 50 kg. Asins nodošana nav vēlama pēc nakts maiņas, saspringta darba vai emocionāla pārdzīvojuma. Pirms asins ziedošanas ir jāuzņem veselīga pārtika un jādzer daudz šķidruma. Asins ziedošanas un iepriekšējā dienā nedrīkst lietot treknus ēdienus un alkoholu. Izsmeļošāku informāciju par asins ziedošanu var uzzināt, zvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni 8000 0003 vai mājas lapā www.donors.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)