Banner 980x90

Atjauno Lielvārdes luterāņu baznīcu

Reizē ar pavasara saules pirmajiem stariem, Lielvārdes luterāņu baznīcā sākušies būvdarbi. Tuvāko mēnešu laikā SIA "AZ būve" strādnieki atjaunos un krāsos baznīcas fasādi, remontēs un krāsos baznīcas jumtu, kā arī nomainīs trīs logus lūgšanu zālē. Fasādes atjaunošanas darbus vada restaurators Normunds Putniņš, savukārt būvdarbu izpildi kontrolē būvuzraugs Dzintars Gailītis, pilsētas informācijas portālam Ogre24.lv ziņo projekta īstenotāji.

Būvdarbu veikšanas vajadzībām ap ēku ir izvietoti norobežojumi, tomēr baznīca netiks slēgta un tā ik dienu ir pieejama apmeklētājiem.

Lielvārdes luterāņu baznīca ir celta 1747.gadā, un tai ir piešķirts valsts nozīmes kultūras pieminekļa statuss. Baznīcā atrodas arī ērģeles un vairāki vērtīgi valsts nozīmes mākslas pieminekļi - altārglezna, baznīcēnu soli un kancele, kuru saglabāšanas būtisks nosacījums ir labā tehniskā stāvokli uzturēta ēka.

Kopējās būvdarbu izmaksas ir 49 883,66 eiro, no tām 85% sedz Eiropas Reģionālās attīstības fonds, bet 15% ir Lielvārdes evaņģēliski luteriskās draudzes līdzfinansējums.

Būvdarbi notiek Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā projekta "Lielvārdes luterāņu baznīcas saglabāšana un sociālekonomiskā potenciāla efektivitātes uzlabošana" ietvaros.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)