Banner 980x90

Atklāts par 3,1 miljonu eiro atjaunotais Ogres aizsargdambis

Rīga, 1.nov., LETA. Atklāts Rīgas hidroelektrostacijas (HES) ūdenskrātuves Ogres aizsargdambis, kura atjaunošana izmaksājusi 3,1 miljonu eiro, aģentūra LETA uzzināja Ogres pašvaldībā.

Ogres aizsargdambja hidrotehnisko būvju kompleksa apsaimniekotājs un arī aizsargdambja atjaunošanas projekta īstenotājs ir VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi".

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Roberts Dilba minēja, ka ar Ogres novada domes priekšsēdētāju Egilu Helmani (VL-TB/LNNK) iepriekš kopīgi daudz runāts par to, kas būtu jādara, lai šis objekts ne tikai aizsargātu pilsētu no applūšanas, bet arī būtu kā rekreācijas objekts, kuru pilsētnieki var izmantot kā atpūtas vietu.

"Ogrei tas viennozīmīgi ir ļoti svarīgs objekts. Mēs lēnām atgūstam to, kāda ir bijusi Ogre, kāda tā ir izskatījusies. Šeit kādreiz ir bijis apgaismots ceļš un cilvēki te ir staigājuši. Tagad tas ir atjaunots - par to ir liels paldies," pauda pašvaldības vadītājs.

2016.gadā Ogres novada pašvaldība vienojās ar "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" par Rīgas HES ūdenskrātuves aizsargdambja uz Ogres salas atjaunošanu un apsaimniekošanu.

Aizsargdambja atjaunošanas būvdarbu laikā no 2017.gada jūlija līdz šā gada oktobrim ir veikts dzelzsbetona plātņu remonts 34 400 kvadrātmetru platībā, veikta aizsargdambja slapjās nogāzes un parapetu betonēšana un deformācijas šuvju atjaunošana, atjaunots apgaismojums uz aizsargdambja, kā arī gājēju un velobraucēju celiņš uz dambja virsas.

Lai nodrošinātu vides pieejamību, izbūvēts serpentīns. Veikta dambja apzaļumošana un labiekārtošana, ierīkoti soliņi, atkritumu urnas un veikti citi labiekārtošanas darbi.

Darbi veikti ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu. Projekta kopējās izmaksas ir 3,1 miljons eiro, no tiem 85% jeb 2,64 miljoni eiro ir ERAF finansējums un 15% jeb 0,46 miljoni eiro - valsts budžeta līdzfinansējums.

Aizsargdambja izbūves darbus veica pilnsabiedrība SIA "Vidzemes būvnieks" un UAB "Šilutës polderiai". Būvprojekta autors un autoruzraudzības veicējs ir SIA "Kurbada tilti", būvuzraugs - SIA "Inženieru birojs "Profecto".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)