Banner 980x90

Augustā Ikšķiles novadā notiks festivāls "RockUp" rokenrola un "rockabilly" cienītājiem

Ikšķiles novadā, atpūtas kompleksā "Turbas", 7.augustā un 8.augustā norisināsies "RockUp festivāls 2015", kas pulcēs rokenrola, "rockabilly" un "pin up" kultūras cienītājus, aģentūru LETA informēja festivāla rīkotāju pārstāvis Andrejs Voroncovs.

Festivāla īpašie mākslinieki būs grupa "R'n'R band Keksi&Orchestra", kas izpildīs rokenrola, "rockabilly", "boogie" un "r'n'b" stila mūziku. Par asumu parūpēsies hārdroka grupa "Colt", bet ar "Texas" stila ģitārfrāzēm, spēcīgiem bungu ritmiem ar bugi-vugi un rokenrola ģitāras partijām priecēs Rīgas blūza grupa "The Blues Gang".

Starp māksliniekiem būs arī grupa "Rūsa", "The Big Bluff", "Cement", "Coolmans Report", "Lavrix Band", "Ainārs Pūpols&PI Blues", "Voiceks Voiska", "B-Sea Surfers", "Griffi Band", "Mozambika", "The Foxtails", "Vocada" un "Bengy".

Festivālā valdīs "pin up" kultūrai raksturīga gaisotne, būs skatāms retro automobiļu šovs un deju performances. Tāpat darbosies tetovēšanas studija un būs pieejamas radošas izklaides gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Turklāt visā novadā vienlaikus ar festivālu tiks svinēta Ikšķiles 830 gadu jubileja.

"RockUp festivāls" būs kā laika mašīna, kas liks atcerēties, kā ASV no blūza radās "rockabilly". Kā tas bija, kad dzīvespriecīgu jauniešu pūļi piepildīja deju zāles ar dinamisko rokenrola skanējumu. Laiku, kad jaunie vīrieši aplidoja dzīvespriecīgas jaunas sievietes, spilgti krāsotām lūpām, elegantām frizūrām un koķeti atkailinātiem pleciem," stāsta Voroncovs.

Šāds festivāls tiek rīkots pirmo gadu.

Festivāla biļetes var iegādāties "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās un internetā. Divu dienu festivāla biļetes sākuma cena būs 25 eiro. Festivāla apmeklētājiem bez maksas būs pieejama telšu pilsētiņa, bet tiem, kas izvēlas lielāku komfortu - arī numuriņi viesnīcā, kempinga mājiņas un viesu namiņi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)