Banner 980x90

Ausekļa prospektā koks uzkrīt divām mašīnām

Aizvadītajās brīvdienās,  no 7.decembra plkst. 6.30 līdz 9.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 188 izsaukumus. Kopumā dzēsti 33 ugunsgrēki, veikts 141 glābšanas darbs, bija arī 14 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos gājis bojā viens cilvēks un cietis viens cilvēks, pilsētas informācijas portālam Ogre24.lv stāsta VUGD preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele.
 
Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji 104 reizes devās likvidēt smagās sniega segas radītās sekas. Šorīt ugunsdzēsēji glābēji turpina saņemt izsaukumus par sniega radītajiem postījumiem.

Lielākā daļa  izsaukumubija saistīta ar to, ka smagā sniega rezultātā lūza koki, kas nokrita uz ceļa braucamās daļas, elektrības vai trolejbusa vadiem, dažādām būvēm un automašīnām. Autoceļa Auce-Tukums 13.kilometrā sniega segas ietekmē bija nolūzuši pat astoņi koki, tādējādi ierobežojot satiksmi. Savukārt, posmā no Ķekavas apļa līdz Jelgavas šosejai un Rīgā, Jaunciema gatvē, bija nolūzuši četri koki.

Rīgā, Viršu ielā, krītošs koks bija nogāzies uz četrām automašīnām. Savukārt, Baložos, Skolas ielā, un Ogrē, Ausekļa prospektā, koks bija nogāzies uz divām automašīnām. Rīgā, Andromedas gatvē, un Salaspilī, Skolas ielā, koks bija uzgāzies uz vienas automašīnas. Ugunsdzēsēji glābēji nokritušos kokus sazāģēja un automašīnas atbrīvoja.

Svētdien ugunsdzēsēji glābēji saņēma arī  izsaukumus, kas saistīti ar neuzmanīgu Adventa vainagu un Ziemassvētku eglīšu rotājumu lietošanu

VUGD atgādina, ka nedrīkst iedegtas svecītes atstāt bez uzmanības. Savukārt, svecīšu dedzināšana eglītē ir ļoti bīstama un var izraisīt ugunsgrēku.

Vakar, plkst. 08:33, VUGD saņēma informāciju, ka Ogres novada, Suntažu pagastā, dzīvojamajā mājā ir jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka otrā stāva dzīvoklī deg grīda trīs kvadrātmetru platībā. No dzīvokļa pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās bija evakuējies 65 gadus vecs vīrietis, kurš saindējās ar degšanas produktiem, bet no hospitalizācijas atteicās.



Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)