Banner 980x90

Bartkevičs: uzskatu dēļ neatstumjam

Ogres novadā pašvaldību vēlēšanās no pilsētas pašreizējā vadītāja Edvīna Bartkeviča vadītā sarak­sta "Ogres novadam" kandidē arī ar saviem pretlatviskajiem izteikumiem zināmais "politologs" Einārs Graudiņš. Viņš ir arī viens no Nepilsoņu kongresa aktīvistiem


Graudiņam vēlēšanu sarakstā atvēlēts priekšpēdējais, 19.numurs. Parasti viņš sevi dēvē par politologu un ekonomistu, bet izglītību ieguvis Jaroslav­ļas augstākajā finanšu karaskolā. Bijis PSRS armijas un atjaunotās Latvijas armijas virsnieks, vēlāk strādājis Aizsardzības ministrijā. Pašlaik strādā uzņēmumā "Ogres trikotāža" par aģentu, kura pienākums ir piesaistīt klientus no Baltijas.

Savu uzskatu dēļ Graudiņš bieži izpelnās krievvalodīgo mediju uzmanību. Piemēram, par nepilsoņu jautājumu viņš paziņojis: "Pilsonība ir jāpiešķir ne tikai visiem nepilsoņiem, bet, iespējams, arī cilvēkiem, kuri uz noteiktu laiku ir apmetušies Latvijas teritorijā. Pilsonība ir jāpiešķir automātiski, bez jebkādiem papildu noteikumiem." Tāpat viņš izteicies, ka 1940.gada notikumus nevar saukt par okupāciju, un apgalvojis, ka dzīvei PSRS bijis 80% pozitīvo aspektu.

Laikrakstā "Latvijas Avīze" vērsušies lasītāji, kas pauduši satraukumu, ka partijas "Ogres novadam" sarakstā ir arī šāda persona. Kā man skaidroja saraksta līderis Bartkevičs, Graudiņš nepārstāv viņa vadīto partiju, bet vēlēšanu sarak­stā iesaistīts kā uzņēmuma "Ogres trikotāža" pārstāvis. Bartkevičs gan atzina, ka partijai esot domstarpības ar Graudiņu par viņa uzskatiem, , vai nepieciešams svinēt tā saucamo vīriešu dienu 23. februārī. Tomēr partija nevienu neatstumjot viņpiemērama uzskatu dēļ.

Ogre24.lv jau vēstīja, ka Ogres novada vēlēšanu komisijā saņemti jau astoņi deputātu kandidātu saraksti pašvaldību vēlēšanām.

Novadā vēlēšanās startēs "Reformu partija", politisko partiju apvienība "Saskaņas Centrs", "Vienotība", "Latvijas Zaļā partija", "Apvienība Iedzīvotāji", "Kristīgi demokrātiskā savienība", politiskā partija "Ogres novadam", kā arī Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", "Centriskā partija Latvijas zemnieku savienība".

Raksts publicēts sadarbībā ar laikrakstu
 src=

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)