Banner 980x90

Basketbolists Kaspars Bērziņš viesojas Ogres ģimnāzijā (galerija)

Biedrība "Streetbasket" sadarbībā ar basketbola klubu "VEF Rīga", Latvijas Universitāti, Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrību un "Greentrials" projekta "Sports ir mans dzīves stils!" ietvaros pirmdien notika viesošanās Ogres ģimnāzijā. Ciemiņu pulkā bija arī šis skolas absolvents Kaspars Bērziņš, kurš profesionāls basketbolists, pārstāvot Latvijas valstsvienību un "VEF Rīgu".

Otro sezonu īstenotā projekta "Sports ir mans dzīves stils!" dalībnieki šoziem jau apciemojuši vairākas skolas Rīgā, stāstot skolniekiem par sportiskā dzīves veida nozīmi viņu dzīvē, atklājot savu atšķirīgo pieredzi profesionālās sportista karjeras veidošanā. Projekta dalībnieki ir ne tikai pašreiz aktīvie sportisti, bet arī bijušie profesionāļi, kuri dažādu iemeslu dēļ pielikuši punktu karjerai, taču palikuši sportā, piemēram, kā organizatori.

Viesojoties savā dzimtajā skolā, 25 gadus vecais un 2,13 metrus garais Kaspars Bērziņš atzīst: "Basketbola meistarību apguvu Ogrē, absolvēju Ogres ģimnāziju, bet tikai pēc tam mani ceļi aizveda uz Rīgu un BK "Skonto". Prieks, ka sporta skolotājs Andris Vasioleks joprojām ir ierindā. Tagad gan esmu izstiepies garāks par viņu... Noteikti ir vērts skolas gados ieguldīt daudz darba treniņos, lai pēc tam izbaudītu profesionālā basketbolista karjeru – iegūt daudz jaunu paziņu, apceļot daudz valstu, izbaudīt uzvaras priekus."

"Nav šaubu, ka skolas gados ar sportu jānodarbojas maksimāli daudz. Lai arī ne visi jaunieši kļūst par profesionāliem sportistiem, taču iegūtā meistarība var palīdzēt arī izglītības iegūšanā," piebilda Latvijas Basketbola līgas pirmajā divīzijā šosezon debitējušās Latvijas Universitātes komandas 20 gadus vecais saspēles vadītājs Kristaps Brigmanis. "Ja iepriekš basketbola spēlēšanu un iespēju bez maksas iegūt izglītību varēja tikai ASV augstskolās, tad pašlaik Latvijas Universitāte izveidojusi konkurētspējīgu programmu. Tieši tāpēc šosezon studēju un spēlēju basketbolu tieši Latvijas Universitātē."

"Sports ir mans dzīves stils!" pasākuma apmeklētājiem bija iespēja klātienē iepazīt velotriālu Jāņa Lāča ("Greentrials") izpildījumā, arī pašiem izmēģinot braucienu ar īpašo velosipēdu. Jānis Lācis popularitāti ieguvis televīzijā – "LNT Zelta talantu šovā", par kura uzvarētājiem pagājušajā gadā kļuva arī citi projekta dalībnieki ielu vingrotāji. Ielu vingrotāji ne tikai sniedza paraugdemonstrējumus, bet arī deva iespēju jauniešiem pašiem izmēģināt spēkus elementārākajos vingrinājumos, kā arī konkursos cīnīties par balvām no "Streetbasket", "VEF Rīgas" un Latvijas Universitātes.

Vairāk nekā mēneša laikā projekta aktīvisti apciemos pāris desmitus skolu ne tikai Rīgā, bet arī galvaspilsētas apkārtnē. Pagājušajā mācību gadā sekmīgi aizsāktā projekta "Sports ir mans dzīve stils!" ietvaros sportiskā komanda apceļoja daudzas skolas un sporta centrus, īpašu atsaucību izpelnoties Iecavā, kur apmēram 500 jauniešu klātienē vēroja ielu vingrotāju, basketbola frīstaila meistaru uzstāšanos, iesaistījās diskusijās ar basketbola slavenībām un citiem sabiedrībām zināmiem ļaudīm. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)