Banner 980x90

Būvnieku pārkāpumu dēļ uz laiku būs jāslēdz autoceļa posms no Tīnūžiem līdz Ogrei

LETA
LETA
Rīga, 30.maijs, LETA. Valsts reģionālā autoceļa Ulbroka-Ogre posmu no Tīnūžiem līdz Ogrei uz laiku būs jāslēdz satiksmei, jo būvnieki - AS "Ceļu pārvalde", veicot būvdarbus, nav ievērojuši būvprojektā iekļauto specifikāciju prasības, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Ņemot vērā to, ka ceļš satiksmei tiks slēgts, jo būvdarbu veicējs pārkāpa līgumā noteikto būvdarbu veikšanas kārtību, būvuzņēmējam būs jākompensē visi izdevumi, kas radīsies slēgtā autoceļa posma dēļ, tajā skaitā apvedceļu uzturēšana un sabiedriskā transporta pārvadātāju papildu izdevumi, kas saistīti ar satiksmes slēgšanu un maršruta pagarināšanu, norādīja LVC.

Izvērtējot būvuzraudzības un projekta autora sniegto informāciju par purva izstrādes darbiem minētajā posmā, kā arī būvdarbu laikā apsekojot objektu, ir konstatēts, ka būvdarbi veikti, neievērojot būvprojekta specifikācijās norādīto darba izpildes tehnoloģiju. Tādejādi ir radīta bīstama situācija satiksmei, uzsvēra LVC.

Atbilstoši būvdarbu specifikācijas prasībām, būvniekam purva grunts izstrāde un aizbēršana bija jāorganizē vienā paņēmienā - izstrādātās kūdras grunts vietā iepildot kvalitatīvu smilts materiālu. Dienas beigās būvbedre nedrīkst palikt neaizbērta. Būvnieks nav ievērojis šīs specifikācijas prasības, un izstrādātās būvbedres purva zonā vēl joprojām nav pilnībā aizbērtas.

Lai netiktu apdraudēta satiksmes dalībnieku drošība, pārbūves posms uz purva izstrādes laiku būs jāslēdz. Būvniekiem ir jāiesniedz darba programma "purva atkūdrošanas un aizbēršanas pēc nederīgās grunts izstrādes", paredzot maksimāli iespējamo īsāko termiņu satiksmes slēgšanai, lai nepamatoti neierobežotu satiksmes dalībnieku kustību, informēja LVC.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)