Banner 980x90

CSDD projektam "Tehniskās apskates naktis" aprit pieci gadi

Foto no video
Foto no video
Ņemot vērā autovadītāju lielo interesi, Latvijas autoparka īpatnības un braukšanas apstākļus, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) jau piekto gadu piedāvā bezmaksas vieglo transportlīdzekļu diagnostiku pasākumā "Tehniskās apskates nakts", pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja CSDD Sabiedrisko attiecību daļā.

Šogad auto bez maksas tiks pārbaudīti Gulbenē, Talsos, Daugavpilī un Rīgā. Tehniskās apskates nakts devīze ir nemainīga – "Mēs par drošu auto!".

Šā gada jaunums - Gulbenes, Talsu un Daugavpils CSDD nodaļās bezmaksas auto diagnostiku varēs veikt tikai pēc iepriekšēja pieraksta. Šādā veidā mēs gribam rūpēties par mūsu klientiem - samazināt gaidīšanas laiku un dot iespēju vairāk laika veltīt citām Tehniskās apskates nakts aktivitātēm. Divas nedēļas pirms Gulbenes, Talsu vai Daugavpils Tehniskās apskates nakts būs iespēja pierakstīties uz bezmaksas auto diagnostiku. Pierakstīties varēs, izmantojot CSDD e-pakalpojumus (e.csdd.lv), vai arī autovadītājam ierodoties CSDD nodaļās.

Pozitīvais, kas raksturo projektu "Tehniskās apskates nakts", ir fakts, ka auto īpašniekiem nav vienaldzīgs spēkrata tehniskais stāvoklis. Iepriekšējos gados auto diagnostika tika veikta gandrīz pieciem tūkstošiem automašīnu visos Latvijas reģionos. Šo auto kopējās raksturīgās iezīmes ir: vidējais vecums ap 10-15 gadiem, 80% no tiem tika atklāti lielāki vai mazāki defekti, pie kam lielākā daļa no šiem auto ikdienā piedalās ceļu satiksmē. Galvenās auto diagnostikā atklātās problēmas saistītas ar ritošo daļu, bremžu sistēmu un auto gaismām, kas primāri braucējiem garantē drošību ceļu satiksmē.

Latvijas autoparka vidējais vecums ir ap 13 gadiem, tas ir gandrīz divas reizes vecāks nekā vidēji Eiropā, kur vecums ir 6-8 gadi. Latvijā katra otrā automašīna tehniskajā apskatē ir ar bojājumiem, kas norāda, ka ikdienā par auto ir jārūpējas rūpīgāk un regulārāk. Katru dienu tehniskajā apskatē tiek atklāti satiksmes drošībai pilnībā nepieņemami fakti, piemēram, katru dienu katrā otrajā tehniskās apskates stacijā kādam automobilim atsaka darboties bremžu sistēma.

"Tehniskās apskates naktis Latvijā norit savstarpējas sapratnes gaisotnē; tās ir guvušas lielu atsaucību un veicinājušas cilvēku izpratni par drošu auto nozīmi satiksmē," stāsta CSDD Transportlīdzekļu kontroles un sertifikācijas inspekcijas priekšnieks Jānis Liepiņš. "Tehniskās apskates naktis liek autovadītājiem aizdomāties par savu auto reālo tehnisko stāvokli. Daudzi šoferi ir pārsteigti, ka viņa spēkrats realitātē ir sliktākā tehniskā stāvoklī nekā patiesībā domāts. Pēc auto pārbaudes viņi ieklausās tehniskās apskates darbinieku konsultācijās, ieteikumos un ieplāno tuvākajā laikā savu spēkratu saremontēt. Šādi sadarbojoties mēs visi kļūstam drošāki uz ceļiem!"

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)