Banner 980x90

Darbam vasarā pieteikušies teju 10 000 skolēnu

LETA
LETA
Rīga, 29.maijs, LETA. Līdz šim Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) īstenotajiem skolēnu nodarbinātības pasākumiem vasaras brīvlaikā kopumā reģistrējušies 9869 skolēni, un visos reģionos interesentu skaits pārsniedz plānotās vakances, liecina aģentūras informācija.

Rīgas reģionā, kur plānots iesaistīt 2260 skolēnus, līdz šim pieteikušies 4252 skolēni, savukārt Kurzemē līdz šim saņemti 1891 pieteikumi, kamēr plānotais nodarbināto skolēnu skaits ir 750.

Latgalē līdz šim saņemti 1495 skolēnu iesniegumi, un šajā reģionā darba vietas paredzēts nodrošināt aptuveni 753 skolēniem, bet Zemgalē, kur par vasaras darbiem pagaidām interesi izrādījuši 1265 skolēni, plānotais nodarbināmo skolēnu skaits ir 667. Vienlaikus 966 skolēni līdz šim reģistrējušies Vidzemes reģionā, kur plānots nodarbināt 570 skolēnus.

Kopumā šogad vasaras brīvlaikā nodarbinātības pasākumos plāno iesaistīt 5000 skolēnu.

Kā aģentūru LETA informēja NVA, lai pieteiktos NVA nodarbinātības pasākumiem vasaras brīvlaikā, skolēnam ir jāreģistrējas tajā NVA filiālē, kuras apkalpošanas teritorijā viņš vēlas strādāt. Nepieciešamo informāciju par reģionu, novadu un filiāļu atrašanās vietu iespējams atrast NVA mājaslapas sadaļā "Skolēnu vasaras darbs".

NVA atgādina, ka skolēna reģistrācija negarantē iesaisti pasākumā, jo valsts līdzfinansēto darba vietu skaits ir ierobežots, un iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka reģistrēto skolēnu daudzums pārsniedz piedāvāto darba vietu skaitu.

NVA vasaras nodarbinātības pasākumā var piedalīties skolēni vecumā no 15 līdz 20 gadiem, kuri mācās vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs. Iespēja strādāt valsts līdzfinansētajās darba vietās skolēniem būs no 1.jūnija līdz 31.augustam.

Detalizētāka informācija par "Nodarbinātības pasākumiem vasaras brīvlaikā personām, kuras iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs" izlasāma NVA mājaslapas sadaļā "Skolēnu vasaras darbs".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)