Banner 980x90

Daži Ikšķiles deputāti sasauks novada iedzīvotāju kopsapulci par novada pievienošanu citiem novadiem

Rīga, 29.marts, LETA. Ņemot vērā, ka šodien Ikšķiles pašvaldībā sasaukta domes ārkārtas sēde par Ikšķiles novada iedzīvotāju aptaujas organizēšanu, kurā iecerēts noskaidrot iedzīvotāju viedokli par iespējamo Ikšķiles novada pievienošanu citu novadu administratīvajām teritorijām, daži deputāti rosina sasaukt novada iedzīvotāju kopsapulci par novada pievienošanu citiem novadiem.

Kā aģentūru LETA informēja politiskās partijas "Apvienība Iedzīvotāji" deputāts Kaspars Upaciers, saņemot informāciju par ārkārtas sēdi vairāki domes deputāti lūdza pārcelt sēdes laiku par dažām stundām vēlāk, bet diemžēl tika saņemts atteikums, kā rezultātā politiskās partijas "Apvienība iedzīvotāji" deputāti Edgars Logins un Upaciers šo sēdi nevarēs apmeklēt.

"Apvienība iedzīvotāji" deputāti atvainojās novada iedzīvotājiem, ka savu tiešo darba pienākumu dēļ nepiedalīsies novadam tik svarīga jautājuma lemšanā, kā arī pauž neizpratni par domes vadības rīcību, kas kārtējo reizi parāda novada vadības attieksmi un nihilismu.

"Apvienība iedzīvotāji" deputāti uzskata, ka šāda aptauja ir labs instruments, lai noskaidrotu sabiedrības domu, bet pašlaik tā ir priekšlaicīga un novada iedzīvotājus maldinoša, jo Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrija (VARAM) vēl nav oficiāli publiskojusi informāciju par gaidāmo administratīvi teritoriālo reformu un domes lēmumus nevar balstīt uz baumām un aizkulišu sarunām.

Kā ziņots, atsaucoties uz publiski izskanējušo informāciju saistībā ar plānoto administratīvi teritoriālo reformu, kuras rezultātā tiktu mainīta Ikšķiles novada administratīvā teritorija, to pievienojot Ogres novadam, Ikšķiles novada pašvaldība šodien, 29.martā, sasauks domes ārkārtas sēdi, kurā tiks lemts par Ikšķiles novada iedzīvotāju referenduma-aptaujas organizēšanu jau tuvākajā laikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)