Banner 980x90

Detoksikācija jeb organisma attīrīšana no indēm un toksīniem

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Lielākais ķermeņa ienaidnieks ir toksīni - tie piesārņo organismu un, savlaicīgi netiekot izvadīti, tie sāk neatgriezeniskus organisma iznīcināšanas procesus. Ķīmiskās vielas tiek uzņemtas ar ēdienu, gaisu, ko elpojam un citos veidos. Ar detoksikāciju cīnās aknas, nieres un limfātiskā sistēma, tomēr ne vienmēr ķermenis tiek galā ar šo slodzi, un tādos gadījumos organismam ir nepieciešama palīdzība. Raksta turpinājumā uzziniet, kādi ir simptomi, kas liecina par paaugstinātu toksīnu daudzumu organismā, un ar kādām metodēm tos iespējams izvadīt no ķermeņa! 
Vēro sevi un atpazīsti simptomus
Ļoti bieži, saskaroties ar dažādām veselības izmaiņām, nepievēršam tām uzmanību. Piemēram, ar sāpošu galvu un bezmiegu noteikti nevērsīsimies pie ārsta, bet uzskatīsim to par noguruma simptomu vai ko tamlīdzīgu. Tomēr labas veselības pamatnosacījums ir rūpes par sevi, tāpēc ir nepieciešams saprast, kāpēc, piemēram, sāp galva vai mēle maina krāsas. Jo katra nedabiska izmaiņa var brīdināt par veselības problēmām. Tomēr simptomus nevajadzētu uzticēt internetam, drošāk doties pie speciālista, kas izvērtēs organisma reakcijas un noteiks Jūsu veselības stāvokli. Zemāk uzskaitīti daži simptomi, kas var liecināt par paaugstinātu toksīnu daudzumu organismā:
• bezmiegs, 
• alerģiska reakcija uz dažādām vielām,
•​ miega traucējumi,
•​ ādas izmaiņas - izsitumi, neveselīgs ādas tonis, sausa āda,
•​ mēles krāsas maiņa,
•​ galvas sāpes.

Kādas ir efektīvākās metodes toksīnu izvadīšanai no ķermeņa?
Jūtot nepieciešamību pēc toksīnu izvadīšanas no ķermeņa, ieteicams apmeklēt kvalificētus speciālistus, kas noteiks piesārņojuma līmeni organismā un ieteiks Jums piemērotākos veidus, kā to mazināt. Raksta turpinājumā varat iepazīties ar dažām tautā zināmām metodēm, kā   uzlabot ķermeņa dabiskās attīrīšanās spējas paša spēkiem. Sekojiet norādījumiem un jau pavisam drīz jutīsieties možāks un enerģijas piepildīts.

1. Regulāra ūdens lietošana uzturā
Ūdens regulē vielmaiņas procesus. Ūdens periodiska patērēšana pietiekamā daudzumā ir pamatnoteikums ķermeņa attīrīšanai. Ar ūdeni  tiek izvadīti toksīni no gremošanas sistēmas, visiem orgāniem un ķermeņa šūnām. Ārsti iesaka dzert ne mazāk kā vienu litru ūdens dienā. Tomēr nepieciešams izvērtēt ūdens kvalitāti pirms tā lietošanas. Nav ieteicams patērēt krāna ūdeni, jo tas visbiežāk ir bagāts ar dažādām ķīmiskām vielām. Svaigam avota, dziļurbuma akas vai attīrīšanas iekārtu attīrītam ūdenim būs vislabākā kvalitāte. 
 
Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com
2. Veselīgs un no ķīmijas brīvs uzturs
Lai izvadītu toksīnus no ķermeņa, ieteicams uzturā lietot produktus, kas satur pēc iespējas mazāk ķīmisku vielu. Šādā veidā ķermenis turpinās izvadīt toksīnus, tajā pašā laikā tiks uzņemts mazāks kaitīgo vielu daudzums, kā rezultātā dažādās indes un to daudzums ķermenī samazināsies. Lieliski detoksikācijas palīgi ir tādi produkti kā avokado, mellenes, ķiploki, zaļā tēja un citi.
 
3. Karsēšanās slapjajā pirtī vai saunā 
Svīšana ir viens no dabiskajiem toksīnu izvadīšanas veidiem. Tāpēc ķermeņa attīrīšanas nolūkos došanās uz slapjo pirti vai saunu būs tieši laikā. Karsēšanās procesā šūnas atdod lielu mitruma daudzumu, kas satur toksīnus un šlakvielas jeb vielmaiņas gala produktus.
 
Foto: Pexels.comFoto: Pexels.com
4. Fiziskās aktivitātes
Arī dažādi vingrinājumi var sekmēt ķermeņa detokskāciju. Šeit vispiemērotākie būs aerobās slodzes treniņi 20-30 minūšu garumā 3-5 reizes nedēļā. Tā var būt skriešana, ātra iešana, braukšana ar velosipēdu vai citas aktivitātes. Pēc treniņa noteikti nepieciešama noskalošanās dušā, kas novērsīs toksīnu nokļūšanu atpakaļ organismā.
 
Foto: Pexels.comFoto: Pexels.com
5. Jonu detoksikācija
Organisma attīrīšanas veids, kas ieguvis popularitāti daudzos SPA centros un ne tikai, ir jonu detoksikācija. Tā ir procedūra, kuras laikā cilvēks iemērc kājas vanniņā ar vieglu sāls šķīdumu, kuram pieslēgts speciāls aparāts, tā ietekmē mainās ūdens struktūra. Šis šķidrums iekļūst organismā caur pēdu porām, savāc organismā kaitīgās vielas un izvada tās laukā. Ar šo metodi tiek stimulēta limfātiskā sistēma, kas savukārt paātrina toksīnu izvadīšanu no organisma.
 
6.  Mārdadža ekstraktu saturošs uztura bagātinātājs
Aknu attīrīšana ir viens no svarīgākajiem detoksikācijas procesiem, jo šis orgāns ir mūsu organisma īpašais filtrs. Vairums kaitīgo vielu un toksīnu uzkrājas tieši aknās, tāpēc ir ļoti svarīgi rūpēties par to veselību. Lietojot mārdadža augļu ekstraktu, tiks nodrošināta aknu šūnu aizsardzība un veicināta jaunu šūnu veidošanās. Īstā mārdadža ekstrakta jeb silimarīna galvenā funkcija ir aknu detosikācija, tāpēc to satur vairāki aknu attīrīšanas preparāti, tostarp arī Lagosa uztura bagātinātājs. 

Lagosa līdzekļi pieejami visos plašākajos aptieku tīklos Latvijā. Rūpējieties par aknu veselību, izvēloties Lagosa uztura bagātinātāju! Atcerieties, ka uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)