Banner 980x90

Delna sadarbībā ar draugiem.lv atgādina par vēlēšanām un atbildīgu izvēli

Šajā nedēļā "Sabiedrība par atklātību - Delna" uzsāk sadarbību ar sociālo portālu draugiem.lv par vēlēšanu jautājumiem. 
Sākot no šīs nedēļas līdz pat vēlēšanām draugiem.lv lietotājiem - spēles "Brain" spēlētājiem būs iespēja atbildēt uz jautājumiem, kas saistīti ar vēlēšanām, deputātu kandidātiem, politiskajām partijām un svarīgiem notikumiem politikā. Savukārt nedēļu pirms vēlēšanām būs pieejama īpaša tematiskā spēle ar jautājumiem par politisko korupciju.

Spēlē iekļautie jautājumi ir saistīti ar informāciju, kas vēlētāju atmiņas atsvaidzināšanai publicēta īpašā pirmsvēlēšanu mājas lapā www.kandidatiuzdelnas.lv.

Komentē Delnas direktore Laura Miķelsone: "Esmu gandarīta, ka Delnas sadarbība ar sabiedrībā popularitāti iemantojušo portālu draugiem.lv ir devusi iespēju uzdot ar vēlēšanām saistītos jautājumus viegli uztveramā, inovatīvā un atraktīvā veidā. Iekļaujot vispārizglītojošus jautājumus par demokrātiju, politiku, vēlēšanām un korupciju intelektuālā spēlē, mēs ceram veicināt sabiedrības izpratni par Latvijas politiku un demokrātiju, kā arī aktīvu līdzdarbošanos tajā – izdarot informētu un atbildīgu lēmumu, balsojot gaidāmajās Saeimas vēlēšanās".

Komentē draugiem.lv radošais direktors Guntars Meluškāns: "Mums visiem ir svarīgi saprast, ka šīs ir izšķirošas vēlēšanas. Ja mēs paliksim malā, vēlāk varam to rūgti nožēlot. Draugiem.lv nenodarbojas ar politiku, pie mums nebūs politiskās reklāmas, bet mēs vēlamies veicināt pilsoņu aktivitāti un informācijas apriti, kas ļautu izvērtēt, kuri no kandidātiem ir cienīgi ieņemt vietu Saeimā. Ceram, ka šis projekts liks pamosties kādam snaudošam pilsonim". 

Mājas lapa www.kandidatiuzdelnas.lv ir bezpartejisks informācijas resurss, kurā var atrast iepriekšējo četru gadu nozīmīgāko ar korupciju saistīto notikumu retrospekciju, politisko partiju iesaisti tajos, kā arī deputātu kandidātu reputācijas datu bāzi un dažādus viedokļus par vēlēšanu jautājumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)