Banner 980x90

Dibina Ogres Muzikālo teātri

27. janvārī Ogres Kultūras centrā notika Ogres Muzikālā teātra svinīgs dibināšanas pasākums un tā pirmā kopprojekta – mūzikla "Ogres Zilo kalnu milzis" CD iepazīstināšanas koncerts, pilsētas informācijas portālam Ogre24.lv vēsta Ogres domes interneta vietne.

Prezentācijas pasākumā atskaņoja mūzikla fragmentus, kā arī bija iespēja iepazīties ar Ogres Muzikālā teātra dalībnieku radošajiem projektiem. Atklāšanas pasākumā piedalījās dažādu novadu kultūras koordinatori u.c. nozares speciālisti.

Tas bija sen lolots Artūra Manguļa sapnis – lai Ogrei būtu savs mūzikls un savs muzikālais teātris, kurā darboties Ogres mūziķiem, kas nu jau pazīstami visā Latvijā. Pēc vairāku gadu mērķtiecīga darba  sapnis ir piepildījies. Ir tapis mūzikls "Ogres Zilo kalnu milzis", kā ar dibināta muzikālā apvienība "Ogres Muzikālais teātris".

Apvienībā darbojas 16 Ogres mākslinieki: Antra Stafecka, Fox Lima, Atis Ieviņš, Nikolajs Puzikovs, Zane Briška, Sintija Ģēģere, Ilze Skarbule, Dāvis Mazurenko, Emīls Mangulis, Agate Albekeite, Ainars Bumbieris, Atis Čamanis. Apvienībā darbosies arī Ilona Bagele, horeogrāfe un režisore - Linda Mangule, bet radošu un organizatorisku virsvadību uzņēmušies Artūrs Mangulis un Vairis Nartišs. Muzikālā teātra paspārnē darbojas arī muzikālā teātra studija Ogres mūzikas skolā.

Tuvākie plāni ir iestudēt gadā vismaz vienu lielu jaunu muzikālu izrādi, atbalstīt dalībnieku individuālos projektus, kā arī veikt sociālās aktivitātes, palīdzot ogrēniešiem, kuriem ir nepieciešama palīdzība - gan bērniem, gan vecākajai paaudzei. Ar kopīgiem spēkiem muzikālā apvienība vēlas dot savu artavu arī jaunās paaudzes muzikālajā attīstībā, iesaistot savos projektos.







Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)