Banner 980x90

Dimants: Galvenais, lai OTV dēļ nepieaugtu izmaksas

Galvenais, lai bezmaksas televīzijas apraidē esošā SIA "Ogres televīzija" kanāla OTV programmas izplatīšanas pārtraukšanas dēļ nepieaugtu izmaksas pārējiem bezmaksas apraides platformas dalībniekiem, aģentūrai LETA teica Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes vadītājs Ainārs Dimants.

"Esam šo Ogres televīzijas jautājumu skatījuši jau iepriekš. Jūnija otrajā nedēļā nācām klajā ar kompromisa priekšlikumu. Pie sarunu galda sēdās OTV, Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) un NEPLP. NEPLP piedāvāja tādu risinājuma variantu, lai nepalielinātos OTV parādu apjoms, pārskaitīt pa tiešo LVRTC OTV maksājumu. Diemžēl OTV nespēja uzrādīt to, ka viņi spēs tikt galā ar tām saistībām, kas viņiem jau ir uzkrājušās. Tādā veidā nevaram rīkoties ar nodokļu maksātāju līdzekļiem. No savas puses esam darījuši pilnīgi visu," situāciju skaidroja Dimants.

NEPLP vadītājs uzskata, ka "galvenais mērķis ir, lai nepieaugtu izmaksas pārējiem bezmaksas apraides platformas dalībniekiem".
Viņš atklāja, ka "tiek strādāts pie dažādiem variantiem gan īsākā, gan vidējā termiņā. Runa ir par termiņu līdz šī vai nākamā gada beigām rast risinājumu šajā jautājumā".

Dimants norādīja, ka "jāskatās arī uz šīs platformas attīstību kopumā. Svarīgi ir arī tas, ka konkursi varētu būt ne tikai komerciālajām televīzijām, bet arī, piemēram, Latvijas Televīzijai kā sabiedriskajam medijam, tās attīstības interešu un vajadzību īstenošanā. Par šo jautājumu NEPLP plāno lemt gan operatīvi, gan stratēģiski".

Jau rakstīts, ka LVRTC no 2.jūlija pārtrauc nodrošināt bezmaksas televīzijas apraidē esošā SIA "Ogres televīzija" kanāla OTV programmas izplatīšanu. OTV ir viens no televīzijas kanāliem, kam piešķirtas tiesības īstenot sabiedrisko pasūtījumu bezmaksas apraidē, gadā saņemot līdz aptuveni 350 000 eiro.

Kā stāsta LVRTC pārstāvji, šādu lēmumu uzņēmuma valde pieņēmusi, jo pēdējā gada laikā raidsabiedrībai "Ogres televīzija" izveidojies ievērojams parāds par saņemtajiem apraides pakalpojumiem, un ar "Ogres televīziju" nav izdevies vienoties par tādu parāda atmaksas grafiku, kas apmierinātu abas puses.

OTV pieņemto lēmumu neuztver kā lielu pārsteigumu, taču uzskata, ka viņiem netika nākts pretī ar risinājumiem par parāda apmaksu. Kā aģentūrai LETA apgalvoja OTV vadītāja Dace Gusarova, kopējā parāda summa bijusi 158 000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)