Banner 980x90

Dolgopolovs: SC un "Vienotības" sadarbība ir iespējama

"Saskaņas centra" (SC) un "Vienotības" sadarbība valdošās koalīcijas veidošanā pēc Saeimas vēlēšanām ir iespējama, intervijā "Latvijas Avīzei" sacījis SC politiķis Sergejs Dolgopolovs.
"Jā, kāpēc tas nevarētu būt? Jāmeklē, kur rast kopsaucēju un kopīgu valodu, un tās sarkanās līnijas, kurām pāri nevar pārkāpt. Ja spējam vienoties par perspektīvām un darāmiem darbiem, tad jāmeklē šie risinājumi, nevis ienaidnieki," atzīmējis politiķis, uzsverot, ka arī jautājumā par attiecībām ar Krieviju nav nepārvaramu domstarpību: "Latvijas - Krievijas starpvaldību grupu vada "Vienotības" ministrs Artis Kampars un viņš nestrādā sliktāk kā iepriekšējie vadītāji. Tas ir vēl viens liecinājums tam, ko teicu - ja ir kopīgas intereses, kopīgi risinājuma meklējumi, tad var iet kopā".

Taujāts, vai pēc Saeimas vēlēšanām priekšroka netiks dota SC sabiedrotajiem Rīgas domē - LPP/LC, Dolgopolovs paudis nostāju, ka šādiem sadarbības minējumiem neesot pamata: "Šodien opozīcijā, bet varbūt rīt nokļūst pozīcijā. Šodien, piemēram, Ludzā mēs ar LPP/LC "izpalīdzēšanu" esam pazaudējuši mēra krēslu. Man nepatīk šāda veida soļi, bet tas nenozīmē, ka paņemšu rotaļlietas un iešu spēlēties uz citu smilšukasti. Ja varam vienoties nevis par krēsliem, nevis par to, kurš būs premjers, bet par to, ko darīsim premjera un ministru amatos, uz ko tieksies jaunās frakcijas 10.Saeimā, tad lielā mērā no tā būs atkarīgs jaunveidojamās koalīcijas sastāvs. Bet kā mēs tik sākam atskatīties pagātnē un uz veciem grēkiem, tā atklājas, ka nav neviena politiķa bez savas uts, ar ko viņš vis negribētu lepoties. Mums jāskatās nākotnē".

Arī lūgts komentēt LPP/LC līdera Aināra Šlesera izteikumus, ka SC vēlēšanās dabūs visu ko, bet ne premjera vietu, Dolgopolovs aicinājis nedalīt nenošauta lāča ādu. "Pagaidām nevienam nekā nav, bet solīt var visu".

Dolgopolovs atturējies prognozēt "Par labu Latviju" sekmes Saeimas vēlēšanās, atzīmējot, ka daudz būs atkarīgs no vēlēšanu kampaņas, cik tā būs agresīva. Savukārt Gunta Ulmaņa atgriešanos politikā SC politiķis novērtējis ar vārdiem, ka divreiz vienā upē neiekāpsi.

Politiķis vien ir pārliecināts, ka SC vēlēšanās uzvarēs. "Par to šaubu nav. Kādi būs uzvaras rezultāti, to nemāku teikt. (...) Ne jau Saeimas lielākā frakcija, bet Valsts prezidents izvirza Ministru prezidenta kandidatūru. Līdz šim ne vienmēr tika nominēts vēlēšanu uzvarētāju kandidāts. Jā, mēs esam gatavi šādam izaicinājumam un Jānis Urbanovičs ir SC izvirzītais kandidāts - tas ir punkts divi. Punkts trīs - politika ir, bija un būs kompromisu māksla".

Dolgopolovs arī mierina, ka SC nākšana pie varas nenozīmēs divvalodības ieviešanu Latvijā. "Nav runa par valsts valodas statusa piešķiršanu, bet par atvieglojumiem cilvēkiem paust savu viedokli dzimtajā valodā. Tā ir arī SC programmā. Daugavpilī, kur pāri par 80% krievvalodīgo - nu kāda problēma komunikācijai pašvaldībā, kas neapdraud valsts valodas statusu? Vienkārši, lai cilvēks sazinātos ar valsti. Atkārtoju, nav runas par divām valsts valodām, netaisīsim no tā draudu kamolu.

"Tēvzemietis" Zīle apgalvo - kolīdz SC tiks pie varas, būšot otrā valsts valoda. Kad mani pirmoreiz ievēlēja par Rīgas vicemēru, avīzes bija pilnas - lūk, plīvos sarkanie karogi, Rīgā skanēs tikai krievu valoda. Kas mainījās? Nekas, ne sarkanie karogi plīvoja, ne latviešu valodu izspieda. Tas viss ir no konteksta izrauts viens moments, bet parunāsim par iespējām, ko dod tirdznieciskā sadarbība ne tikai ar Maskavu un Krieviju, bet arī ar NVS valstīm, ar Ķīnu. Tās ir diezgan bagātīgas perspektīvas, kuras nederētu neizmantot muļķīgu apsvērumu dēļ".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)