Banner 980x90

Dombrovskis nolemj nepiedalīties PBK priekšvēlēšanu debatēs - papildināts

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) nepiedalīsies Pirmā Baltijas kanāla (PBK) priekšvēlēšanu raidījumā "Tīrā politika", aģentūru LETA informēja valdības vadītāja preses sekretāre Līga Krapāne.
Raidījuma ieraksts plānots 30.septembrī, un uz to valdības vadītājs aicināts kā apvienības "Vienotība" Ministru prezidenta kandidāts līdzās triju citu politisko spēku nominētajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem.

Dombrovskim neesot pieņemami minētā raidījuma vadītāja - Krievijas žurnālista Aleksandra Gordona - politiskie uzskati par Latvijas valsti, kas pirms plānotajām debatēm tika pausti intervijās Latvijas medijiem.

Kā zināms, 28.septembra publikācijās Gordons publiski paudis viedokli, ka Latviju nevar uzskatīt par neatkarīgu valsti un ka nacionālās valūtas devalvācija var notikt tūlīt. Vienlaikus Krievijas žurnālists atzinis, ka vienmēr ir bijis cenzūras piekritējs, kas dod pamatu uzskatīt, ka šo priekšvēlēšanu debašu ieraksts var tikt cenzēts un montēts atbilstoši iepriekš izstrādātas režijas iecerēm, skaidroja Krapāne.

Gordons šodien, uzstājoties radio "Baltkom 93,9", premjera atteikšanos piedalīties raidījumā nodēvēja par bailēm no auditorijas un konkurentiem, vienlaikus norādot, ka Dombrovskis raidījumā tikšot gaidīts līdz pēdējai ieraksta sākuma sekundei. Ja tomēr premjers neieradīsies, viņam paredzētajā debašu vietā studijā "būšot sagatavoti pārsteigumi", ziņo portāls "mixnews".

"Dombrovskim PBK "Tīrās politikas" studijā vieta kā politiskās apvienības "Vienotība" Ministru prezidenta amata kandidātam būs rezervēta līdz pēdējam brīdim," mediju koncernā "Baltic Media Alliance" ietilpstošā PBK viedokli biznesa portālam "Nozare.lv" pauda uzņēmuma preses sekretārs Edžus Vējiņš. "Aicinām Dombrovski izmantot PBK piedāvāto iespēju būt politisko debašu līdzdalībniekam un palīdzēt vēlētājiem izdarīt iespējami vispusīgā informācijā balstītu izvēli," pauda PBK pārstāvis.

Komentējot Dombrovska lēmumu nepiedalīties debatēs nevis aizņemtības, bet raidījuma "Tīra politika" Gordona politisko uzskatu dēļ, Vējiņš atzina, ka Gordons ir televīzijas un radio raidījumu vadītājs, aktieris, režisors, četrkārtējs Krievijas Televīzijas akadēmijas "TEFI" prēmijas laureāts. "Ar Gordona uzskatiem par Latviju un tās vietu mūsdienu pasaulē var iepazīties intervijās ar viņu, kas šodien un vakar publicētas laikrakstos "Diena", "Neatkarīgā Rīta Avīze", "Telegraf", portālā "Delfi", kā arī daudzos citos informācijas resursos. Par Gordona attieksmi pret Latvijas valsti aicinām spriest pēc pašu redzētā PBK diskusijā," pauda Vējiņš.

Savukārt saistībā ar "Vienotības" Saeimas deputāta amata kandidātes Solvitas Āboltiņas medijos pausto, ka pati gatava pārstāvēt "Vienotību" šajās debatēs un ka Latvijas pārstāvniecība tam ir piekritusi, bet kā šādai pieejai "nav piekritusi Maskava", Vējiņš norādīja, ka tās ir Ministru prezidenta amatu kandidātu debates un neesot skaidrs par kādu pārstāvniecību runā Āboltiņa. "Pirmais Baltijas kanāls" ir Latvijā reģistrēta kompānija. Paziņojums par raidījuma dalībnieku saskaņošanu ar Maskavu, mūsu izpratnē, ir absurds un uzskatāms par meliem," norādīja PBK pārstāvis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)