Banner 980x90

Draguna dzeja un mūzika skanēs "M.Pūres beķerejā"

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Piektdien, 27.novembrī plkst.19.30 kafejnīcā ''M.Pūres beķereja'' pirmo reizi viesosies grupas ''Zāle'' viens no vadošajiem dalībniekiem, dzejnieks, atdzejotājs Pēteris Draguns.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ilze Liepiņa, Pētera daudzšķautnainā personība, daudzie talanti ikvienu publiku spēj apburt un paņemt savā varā. Lielākā daļa no dziesmu tekstiem ņemti no Raiņa dzejas krājuma "Gals un sākums", dzirdēsiet arī dziesmas ar Agitas Dragunas vārdiem.

"To, ka esmu dziedošs vai kaut kādā ziņā ziņā muzikāls dzejnieks, tas ir vienkārši bonuss manam klausītājam. Bez šaubām, muzikalitātei manā dzejā ir diezgan būtiska loma, bet dzejnieka pašidentifikācija man noteikti ir daudz spēcīgāka, kaut arī ir cilvēki, kas uzskata, ka man vajadzētu dziedāt, ne dzejot", nesen kādā intervijā atzina Pēteris.

Piektdienas koncertā Pēteris Draguns ne tikai dziedās un spēlēs, klātesošiem būs iespēja nedaudz tuvāk iepazīt arī Pētera dzejas pasauli.

"Tas būs ne tikai Raiņa paustais, bet arī mans ceļš no ziemas uz pavasari",- par piektdienas vakara noskaņām stāsta Pēteris.

Pēteris Draguns dzimis 1976.gadā Ogrē. Beidzis Latvijas Kultūras akadēmijas Kultūras teorijas, vēstures un vadzinības (menedžmenta) nodaļu. Vēlāk ieguvis arī psihologa izglītību. Kopš 20.gadsimta 90.gadu sākuma aizrāvies ar Austrumu reliģijām, iemācījies sanskritu. Strādājis par dizaineru preses izdevumos. Uzstājies kā folkmūziķis, sacerējis dziesmas ar savas sievas dzejnieces Agitas Dragunas vārdiem.

Draguns aktīvi piedalās dažādu literāru projektu organizēšanā, no 2001. līdz 2004.gadam bijis Rīgas Jauno literātu apvienības vadītājs. Regulāras dzejas publikācijas kopš 1997.gada. Izdoti divi dzejoļu krājumi: "Inde" (2003) un "Tumšā stundā" (2013). Draguns atdzejojis Latvijas jauno krievu dzejnieku (Sergeja Timofejeva, Semjona Haņina, Artūra Puntes, Žorža Uaļļika), ukraiņu jaunās dzejnieces Oļesjas Mamčičas, kā arī baltkrievu jauno dzejnieku darbus. Presē publicētas Draguna recenzijas un raksti par literatūru. Draguna dzeja atdzejota angļu, krievu, baltkrievu, lietuviešu un ungāru valodā.
Krājums "Tumšā stundā" nominēts Literatūras gada balvai nominācijā "Labākais dzejoļu krājums", 2013.gadā tas ieguvis Dzintara Soduma balvu. Krājuma pirmais dzejolis izmantots par grupas "Instrumenti" dziesmas tekstu viņu otrajā albumā "Procrastination" (2013).

Dalības maksa pasākumā - 5 eiro (maksā ietverts 1 bezalkoholiskais dzēriens).

Lūgums galdiņus rezervēt savlaicīgi (tel. 65022 599), jo vietu skaits kafejnīcā ierobežots.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)