Banner 980x90

Enerģētikas muzejs Ķegumā strādā arī sestdienās

Sākoties tūrisma sezonai, no maija līdz oktobrim "Latvenergo" koncerna Enerģētikas muzejs Ķegumā atsāks darbu arī sestdienās. Muzejs būs atvērts arī sestdien, 2. maijā, pilsētas informācijas portālam Ogre24.lv ziņo "Latvenergo".

Muzeja ekspozīcija Ķegumā, Daugavas kreisajā krastā, Ķeguma HES-2 teritorijāstāsta par elektroenerģijas ražošanas, pārvades un sadales vēsturi, iepazīstinot ar elektrolīniju būvi, elektromontiera darba veikšanai nepieciešamo aprīkojumu, ar Daugavas hidroelektrostaciju celtniecības vēsturi un darbību.

Brīvdabā apskatāmi industriālie eksponāti - 1939.gadā uzstādītā Ķeguma spēkstacijas pirmā turbīna, Pļaviņu HES turbīnas daļa, 110kV un 20kV brīvgaisa komutācijas un citas tehnoloģiskās iekārtas. 

Tiek piedāvātas arī izglītojošās nodarbības "Elektrodrošības stunda muzejā", "Kā tapa Latvenergo hidroelektrostacijas" un "Ķeguma spēkstacijas būvgaita caur Eduarda Krauca fotoobjektīvu".

Enerģētikas muzejs krāj, saglabā un pēta Latvijas elektroenerģētikas vēstures liecības no elektrības izmantošanas sākumiem līdz vienotas energosistēmas un "Latvenergo" izveidei, atainojot tā izaugsmi un attīstību. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)