Banner 980x90

"Fazer Latvija" apgrozījums 2015.gadā pieaug par 29%

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Vienas no Latvijas lielākajām maiznīcām "Fazer Latvija" apgrozījums 2015.gadā sasniedza 21,59 miljonus eiro, kas ir par 28,6% vairāk nekā 2014.gadā.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja "Fazer Bakery Baltic" komunikācijas direktore Baiba Gulbe, pagājušajā gadā "Fazer Grupa" pabeidza Baltijas ražošanas konsolidācijas projektu - paplašināja maiznīcu un uzbūvēja jaunu kūku ražotni Ogrē, investējot vairāk nekā 5 miljonus eiro un izveidojot vairāk nekā 40 jaunas darba vietas.

Savukārt "Fazer Grupas" apgrozījums 2015.gadā sasniedza 1,58 miljardus eiro, kas ir nedaudz mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt peļņa ir palielinājusies un sasniedza 44,9 miljonus eiro.

Kristofs Fitctums (Christoph Vitzthum), Fazer Grupas prezidents komentē: "Mēs strādājam, lai nostiprinātu Fazer konkurētspēju un rentabilitāti. Pēdējo trīs gadu laikā Fazer ir investējis aptuveni 100 milj. eiro Somijā un nākamo trīs gadu laikā mēs plānojam investēt tikpat, veicinot eksportu un radot jaunas darba vietas". Vienlaikus 2015.gadā "Fazer Grupa" vairāk nekā 22 milj. eiro ir investējusi citās valstīs, kur kā nozīmīgākie projekti ir maiznīcas Ogrē paplašināšana un industriālās virtuves izveide Kavlingē (Kavlinge) Zviedrijā.

2015.gadā "Fazer Grupa" īstenoja arī vairākas sociālās atbildības programmas, tostarp panākot, ka no ražošanā radītajiem atkritumiem 93% tiek izmantoti otrreiz vai no tiem radīta enerģija, 80% no izmantotās enerģijas ražota no atjaunojamiem resursiem, kā arī negadījumu skaits darba vietās samazināts par 13,8%.

"Savus galvenos mērķus 2015.gadā – pabeigt ražošanas konsolidāciju Baltijā un nostiprināt tirgus pozīcijas, esam sasnieguši, neskatoties uz pastāvīgajiem izaicinājumiem, ko rada arvien sarūkošais maizes tirgus un sīvā konkurence. Mainoties patērētāju vēlmēm, tradicionālās maizes patēriņš turpina sarukt visās Baltijas valstīs. Tāpēc, lai attīstītos, uzņēmumiem ir jābūt elastīgiem, piedāvājot gan tradicionālo rudzu un kviešu maizi, gan jaunus maizes veidus ar pievienoto vērtību, papildinot to ar sēklām un graudiem, jo tieši tādu maizi, domājot par veselīgāku uzturu, arvien vairāk pieprasa patērētāji. Pateicoties investīcijām maiznīcas paplašināšanā un kūku ražotnes izveidē, esam palielinājuši eksportu uz Somiju un pārējām Baltijas valstīm vairāk nekā divas reizes", informē Mindaugs Snarskis (Mindaugas Snarskis), "Fazer Bakery Baltics" rīkotājdirektors.

2015.gada pavasarī "Fazer" pabeidza ražošanas konsolidācijas projektu Baltijā, kā rezultātā visas ražošanas līnijas tika pārceltas uz Ogres un Kauņas maiznīcām. Projekta ietvaros "Fazer" maiznīcā Ogrē ir paplašināta ražotne, pārveidojot esošās līnijas un uzstādot jaunu porciju maižu līniju. Tāpat pērn darbu uzsāka jaunuzceltā saldēto kūku un konditorejas izstrādājumu ražotne, kas sākotnēji orientējas uz eksportu. Kopumā ražotnē Ogrē pagājušogad investēti vairāk nekā 5 miljoni eiro un izveidotas vairāk nekā 40 jaunas darba vietas.

Attiecībā uz 2016.gada plāniem Snarskis komentē: "Šogad "Fazer Latvija" galvenais mērķis ir augt

maizes tirgus segmentos ar pievienoto vērtību, īpašu uzmanību veltot straujāk augošajiem segmentiem - saldētiem produktiem un uzkodām (snacks). Mēs turpināsim stiprināt mūsu zīmolus un patērētājus noteikti pārsteigsim ar jaunumiem, tai skaitā Ogrē ceptām kūkām, ko plānojam palaist Baltijas tirgū šī gada rudenī. Mūsu ambīcija un mērķis vienlaikus ir nodrošināt augstākās kvalitātes produktus."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)