Banner 980x90

"Fazer" palielina atbildīgi ražotas kakao proporciju līdz 70 procentiem

2014.gadā "Fazer" turpināja realizēt savu izstrādāto kakao vīziju un līdz 50 procentiem palielināja atbildīgi ražotas kakao proporciju. Vienlaikus "Fazer" aktīvi piedalās vienota Eiropas kakao standarta izstrādē, pilsētas informācijas portālam Ogre24.lv ziņo uzņēmuma pārstāvji.

"Pagājušā gadā 50 procenti no kakao, ko izmantojām saldumu ražošanā, bija atbildīgi ražota. Šogad mūsu mērķis ir šo proporciju palielināt līdz 70 procentiem," norāda Toms Lindblads (Tom Lindblad), "Fazer Confectionery" komerciālo vienību rīkotājdirektors. "Līdz 2017.gadam mēs vēlamies panākt, ka 100% visai "Fazer" izmantotajai kakao izcelsme ir zināma un kakao ir iegūta saskaņā ar atbildīgas ražošanas prasībām," uzsver Lindblads.

"Jau vairākus gadus atbildīga kakao ieguve ir ļoti aktuāla tēma Skandināvija valstīs. Pircējiem ir svarīgi zināt, ka saldumi, ko tie izvēlas, ir ražoti atbildīgi, ka kakao ieguvē nav izmatots bērnu darbs, ka fermeri ir saņēmuši pietiekošu atlīdzību un, ka netiek nodarīts kaitējums apkārtējai videi. Par to pircēji ir gatavi maksāt vairāk un cena ir tikai viens no aspektiem, produktu izvēlē. Baltijas valstīs mēs joprojām dzīvojam zemo cenu drudzī, taču gribas ticēt, ka ekonomikai attīstoties arī mēs novērtēsim iniciatīvas, kas saistītas ar sociālo atbildību un ilgtspējīgu attīstību", komentē Baiba Gulbe, komunikācijas direktore, "Fazer Bakery Baltic".

Kakao, kas iegūta atbildīgi, ir sertificēts kakao, (UTZ un Rainforest Alliance sertifikāti) un kakao, kas ražots atbilstoši "Fazer" partneru atbildības programmu prasībām. 2015.gada pavasarī "Fazer" uzsāks jaunu sadarbības projektu Ekvadorā. "Producer Plus" programmas mērķis ir garantēt to, ka Ekvadoras kakao atbilst atbildības un izcelsmes izsekojamības prasībām, ko noteicis "Fazer". Turpmāk "Fazer" Ekvadorā iegādātā kakao izcelsmei varēs izsekot līdz katrai saimniecībai, kas to audzējusi. Ekvadoras "Arriba" kakao ir svarīga "Karl Fazer" piena šokolādes sastāvdaļa.

"Fazer" atbildīgas kakao ieguves stūrakmeņi ir Pasaules Kakao fonda (World Cocoa Foundation) trīs principi: cilvēki, peļņa un planēta. Atbildības kritēriji tiek izpildīti, kad kakao audzēšanas procesā tiek nodrošināta stabila iztika lauksaimniekiem un cilvēku labklājība, bet audzēšanas metodes ir ilgtspējīgas un videi draudzīgas. Kakao saimniecību produktivitātes uzlabošana ir svarīga atbildības sastāvdaļa. Uzlabojot produktivitāti, pieaug lauksaimnieku ienākumu līmenis, kas veicina investīciju iespējas lauku saimniecībās un kopienu attīstību.

Sertifikācija nodrošina atbildības kritēriju pārbaudi, ko veic trešā puse. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)