Banner 980x90

Francijas koris izsaka pateicību Ogres novada pašvaldībai 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pirmdien, 4.jūlijā, Ogres novada pašvaldībā viesojās koris "Lumen Laulu" no Ogres sadraudzības pilsētas Žueletūras Francijā, lai pateiktos par uzņemšanu un par iespēju piedalīties 9.Ogres Mūzikas svētkos.

Kā pilsētas informācijas portālam Ogre24.lv pastāstīja Ogres novada pašvaldības pārstāvji, koris no Francijas 12 cilvēku sastāvā tikās ar Ogres novada pašvaldības vadību un darbiniekiem un veltīja viņiem divas dziesmas – vienu dzimtajā valodā un otru latviešu valodā.

Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece izglītības, kultūras un veselības lietu jautājumos Ineta Tamane uzrunāja kora dalībniekus no Francijas un pateicās par veiksmīgo dalību Ogres Mūzikas svētkos, kā arī pauda prieku par to, ka dziedātāji ir iemācījušies vairākas dziesmas latviešu valodā.

Francijas kora dalībnieki tika uzņemti un piedalījās koncertos pateicoties Ogres novada pašvaldības projektu konkursam "Radoši – Aktīvi – Darbīgi – Izglītojoši – Ogres novadam!" ("R.A.D.I. – Ogres novadam").  Kā paši atzina, uzņemšana esot bijusi lieliska gan no viesģimeņu puses, gan no Ogres Kultūras centra Jauniešu kora "Impulss" un pašvaldības puses. Viņi labprāt vēl kādreiz ne tikai sadziedātos ar kora "Impulss" dalībniekiem, bet arī paviesotos skaistajā Ogrē.

Aizvadītajā gadā apritēja 10 gadi kopš Ogres novada pašvaldība Latvijā un Žueletūras pašvaldība Francijā noslēgusi sadraudzības līgumu. Pērn koris "Impulss" viesojās Francijā pie kora "Lumen Laulu" un abi kori sadraudzējās.

Turpinot sadraudzību, dziedošie draugi no Francijas apciemoja ogrēniešus un piedalījās 9.Ogres Mūzikas svētkos. Sestdien kori no Francijas varēja dzirdēt koncertā, kas notika Sv.Meinarda Ogres Katoļu baznīcā. Abi kori muzicēja arī Ogres Mūzikas svētku lielkoncertā kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri un koncertā Suntažu estrādē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)